God kveld, for en uke siden satte jeg en Saison til gjæring, OG var 1.056 og nå er den nede i 1.030 og aktiviteten er lav så jeg trenger litt råd nå.
Ikke noe spesielt med mesking, bare pils og litt munchnermalt, samt ei flaske (350gram) candi syrup. Gjæren ble pitchet på 18grader fra en 5liters starter på magnetrører. Vørter ble oksygenert med ren oksygen, noe over 2 minutter. Økte tp i vørter til 24 grader frem til neste morgen, og da kom gjæring i gang. Økte deretter til 30 grader i løpet av to døgn. Gjæring avtok 4 døgn og SG er ca 1.030. Nå dufter det roser av ølet og smaker også lovende, roser og pepper!!
Det er noe aktivitet i gjærlåsen, og jeg har ristet litt på gjærkaret et par ganger.
Skal jeg bare la dunken stå på 30 grader eller hva anbefales?
Ikke noe spesielt med mesking, bare pils og litt munchnermalt, samt ei flaske (350gram) candi syrup. Gjæren ble pitchet på 18grader fra en 5liters starter på magnetrører. Vørter ble oksygenert med ren oksygen, noe over 2 minutter. Økte tp i vørter til 24 grader frem til neste morgen, og da kom gjæring i gang. Økte deretter til 30 grader i løpet av to døgn. Gjæring avtok 4 døgn og SG er ca 1.030. Nå dufter det roser av ølet og smaker også lovende, roser og pepper!!
Det er noe aktivitet i gjærlåsen, og jeg har ristet litt på gjærkaret et par ganger.
Skal jeg bare la dunken stå på 30 grader eller hva anbefales?