Mortenpip
Norbrygg-medlem
er det noen som kan hjelpe meg å finne en oppskrift på noe sånt?
http://www.zirndorfer.de/unsere-biere
http://www.zirndorfer.de/unsere-biere
Jeg har akkurat en landbier til gjæring, som skal flaskes på søndag. Det er et forsøk på Grevensteiner, men er vel kanskje ikke så langt unna.
OG 1051, FG 1012, ABV 5,2%, EBC 19, IBU 35
Mesketemp 50 oC i 30 min, 64 oC i 15 min, 69 oC i 15 min
MALT
60% Pils 3 EBC
20% Cara-pils 4 EBC
20% Amber 69 EBC
Koketid 90 min
HUMLE
2,3 gr/l Hallertauer Mittelfrüh (5%), 60 min
1,5 gr/l Hallertauer Mittelfrüh (5%), 1 min
0,2 dl/l eikechips røstes i ovnen på 120 grader i en time, legges i et glass med 80 graders vann, lukkes og settes kaldt til dagen etter. Denne "teen" tilsettes ved pitching av gjæren.
GJÆR
WLP 830 German lager 9oC - 21 dager
Grevensteiner er godt! Kan ikke huske at den hadde noe preg av amber malt, riktignok. Men jeg drakk bare et par flasker, og det er en stund siden. Men 20% amber, blir ikke det i overkant?
Landbier er det samme som kellerbier - mer eller mindre?
Jo, landbier er vel det samme som kellerbier, så vidt jeg har forstått. 20% amber er kanskje i overkant, men med 60% pils og 20% cara-pils bør det vel gå bra. Jeg kommer uansett til å karbonere som vanlig med 5gr/liter, selv om det vel ikke skal gjøres med denne øltypen.
Vis vedlegget 31337
Nei ikke spesielt dau. Må unnskylde glasset, men det var på ferie i Lübeck.
Som en morsom tilleggsopplysning kan jeg si at jeg forsøkte å dyrke opp gjæren fra en flaske, men fant ut at "naturtrub" betyr ufiltrert eller lignende, ikke ettergjæret på flaske, så det gikk ikke så bra.
Jeg brukte fransk medium toasted eikechips.
En liten oppdatering på min Landbier. Den gjæret fra 1052 til 1010, så med 5gr sukker pr. liter gir det ca. 5,8%. Den ble ganske lik Grevensteineren, så vidt jeg kan huske. I hvert fall ble den veldig god. Passe eikepreg.
Vis vedlegget 31864