GHalvorsen
Norbrygg-medlem
BCS er kanskje en litt håpløs forkortelse for oppskriftsboken Brewing Classic Styles. Igjen vil jeg påpeke at det ikke er direkte feil, men heller nivå av vellykkethet jeg prøver å angripe. En danner seg et bilde av hvordan øl skal smake, og jeg har fremdeles tilgode å brygge en skikkelig engelsk bitter f.eks. Angående vannjustering tror jeg du har helt rett. Det vil være neste steg.Med fare for å dumme meg ut: BCS - hva er det? Om dere ikke vet hvordan ølet dere brygger er ment å smake - hvordan kan dere da si at dere gjør noe feil?
Og finne ut hva dere gjør feil?
Når det er sagt så tror jeg at engelske ale trenger seriøs vannjustering for å få rett hardhet på vannet. Jeg tror at det har betydning.
Stusser litt på behovet for lab-utstyr for å få til vannjustering. Dere har vel en teskje?
Vi snakker ikke å treffe ppm med 1% margin, vi snakker ekstremt mykt (her er det såvidt 1 dH) vann kontra hardt vann.