Temmelig sikker på at alle Bryggselv-butikkene oppbevarer humlen i kjølerom/-skap. Jeg vet at det er tilfelle på Hasle, og siden de oppgir på hjemmesiden sin at all humle oppbevares kjølig, ville det overraske meg om noen av filialene oppbevarer den i romtemperatur.Uffda, har kjøpt 2014 humle fra Bryggselv som kanskje har ligget 1år på lager i romstemperatur...bare ca halvparten av alfasyren igjen!!! Dersom dette stemmer må det alvorlig skjerping til mht til lagringsrutiner!
Eg les for tida i "For the love of hops" og der står det:
Meisteparten av alfasyra til pellets blir helde på i 5 år ved -3°C og 2-3 år ved 4.4°C. Aroma endringar vil føregå kjappare ved 4.4°C men holda seg relativt stabilt ved -3°C.
Gjennomsnittleg alfasyre tap i løpet av eit år på pellets i 20°C er 10%-20%.
Men ifølge kalkulatoren som Finn Berger linka til så vil f.eks. Admiral på 14.3%AA synka til 3.8%AA i løpet av to år. Er det noko eg har misforstått her?