Deilige bilder!!!

Hvor lenge gjæret du ølet? Jeg har en flamsk rød som har stått til gjæring nå i 8 mnd eller noe.
Tåler de flaskene trykket til en flamsk?

Edit: Eller skal ikke en slik øl ha så mye kullsyre?

Dette ølet har ligget på eikefat siden oktober 2016.

Flamsk rød skal ha medium karbonering. Jeg bruker 6 gr. liter.
 
Jeg har 3 kjøleskap jeg kan gjøre akurat det samme i til ca kr 400 tilsammen, kan ha 6 brygge med kontrolert temp på.... men skjønner det om du må ha det på gjesterom eller noe sånt... tipper det der ikke kosta lite
Jeg har et kombiskap for lagring av ferdig øl, et til gjæring og et vinskap med masse øl i, og en keggerator til å servere fra.

Brewjacket fikk jeg for 2500 med et ekstra speidel lokk. Det var "second hand", men aldri brukt.

Jeg bor i bygård og er rett og slett rom for plass til å sette flere skap, da er denne billigere enn et hus :)
 
Kostprisen på mitt avtrekk er litt over 500,- men det funker gull.
Har en del brygg med denne på kjøkkenet, slange henger ut vinduet, og det er ikke tegn til kondens inne.
Mindre humlelukt blir det også, men du merker humlelukt.

Vis vedlegget 24611 Vis vedlegget 24612 Vis vedlegget 24613

Du trenger:
http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/30081467/#/50057254
http://www.biltema.no/no/Bygg/VVS/Ventilasjon/Ventilasjonsror/Rormuffe-100125-mm-2000022193/
http://www.biltema.no/no/Bygg/VVS/Ventilasjon/Ventilasjonsslange/Ventilasjonsslange-2000020663/
http://www.biltema.no/no/Bygg/VVS/Ventilasjon/Vifter/Rorvifte-o100-mm-2000028256/
http://www.biltema.no/no/Bil---MC/B...g/Slangeklemmer-2-stk-2000019557/?artId=61863
http://www.biltema.no/no/Bygg/Belys...d-strombryter-ujordet-transparent-2000020840/

Totalt 535,- og så brukte jeg en silikonslange som pakning nede på hetten. Den er strengt tatt ikke nødvendig, men gir tettere og tightere passform.

Skjærer hull i Blandat skålen. Setter rørmuffe inn fra innsiden.
Trer avtrekkslange på muffen fra utsiden og fester med slangeklemme.
I andre enden av slangen festes rørvifte med slangeklemme.
Kobler ledning med av og på-knapp til viften. Voila!

Jeg tok meg frihet til å tilpasse det ypperlige designet til lokale forhold:
 
Dette må da være kunst? Morsomt å se den fine symmetriske strukturen gjæren skapte. Hadde litt slurry fra 256 som jeg laget en ministstarter på da jeg måtte reise på jobb. Ristet den bare og satte den i kjøleskapet. Reiste kvelden etter og la merke til at krausen hadde dannet seg.
Lager en liter starter nå og planlegger å bruke ca 1/3 av gjæren. Skulle vel bli nok til 12 liter med OG ca 1050. 20180124_091338.jpg
 
Dette må da være kunst? Morsomt å se den fine symmetriske strukturen gjæren skapte. Hadde litt slurry fra 256 som jeg laget en ministstarter på da jeg måtte reise på jobb. Ristet den bare og satte den i kjøleskapet. Reiste kvelden etter og la merke til at krausen hadde dannet seg.
Lager en liter starter nå og planlegger å bruke ca 1/3 av gjæren. Skulle vel bli nok til 12 liter med OG ca 1050. Vis vedlegget 35169
De resterende 2/3 ble brukt til bakst. Litt usikker på pitchrate, men deigen hevet seg fint og det ble saftig og god bakst. God aroma og kropp. Hint av kaffe og brød. Lite Belgisk preg, men jeg synes det passer fint siden oppskriften har Finske aner. Passet på å sette på en finsk tango mens jeg knadde deigen og bannet på finsk. Perkele!
20180124_215718.jpg 20180124_210248.jpg
 
2rq0l06.jpg


rwl4ja.jpg


s5zgiq.jpg
 
Tilbake
Topp