Nylig innhold av nordhagen

  1. nordhagen

    Biltema motstrømskjøler til 800 kroner

    Smart. Men husk at ved gjentatt bruk der temperaturen svinger hele spekteret fra 4–7ºC til 95ºC kommer alle materialene til å utvide seg og trekke seg sammen og da kommer dette garantert til å lekke. Det var derfor jeg anbefalte å heller bruke loddedeler.
  2. nordhagen

    Nytt Matsui kjøleskap eller fryseskap? UT-200

    @katla Gi oss gjerne en oppdatering når du er ferdig så vi kan se hvordan dette gikk. Jeg er også interessert i en tilsvarende løsning.
  3. nordhagen

    Et lite kurs i vannjustering

    Synes tabellen til @Gahr var så fin, men litt vanskelig å lese, så jeg laga denne: http://www.oyvindnordhagen.com/tools/vann.html
  4. nordhagen

    Et lite kurs i vannjustering

    Veldig informativ tråd. Kunne jeg bare bedt om én liten ting fra dere som har så mye mer erfaring enn meg på dette området? Jeg skulle gjerne hatt en oversikt over de stoffene å ha kontroll på med norsk, engelsk og eventuelle andre navn som kan forekomme + kjemisk betegnelse? Jeg tror det er...
  5. nordhagen

    Gjerrigknarkens utstyrstråd

    Håndtaket som er av plast griper rundt mutteren som styrer ventilen. Når ventilen blir varm blir plasten myk og da går fort sporet som griper mutteren i stykker. Det har skjedd meg hvertfall.
  6. nordhagen

    Gjerrigknarkens utstyrstråd

    Jeg har brukt disse masse selv. Så lenge du styrer unna minikuleventilene (de med små, svarte kranhåndtak), så fungerer de fint.
  7. nordhagen

    Slippe hydrometer rett i gjæringsbøtta.

    Veit ikke helt jeg. Synes de kranene og pakningene både er sårbare for lekkasje etterhvert og ikke minst en super plass for bakterier. Bruker selv vintyv eller refraktometer og pipette. Men en annen ting: det høres ut som du har gjort alt riktig ang. Utgjæring, men kan det heller ha vært en...
  8. nordhagen

    Flasker fra lade gaard

    Nøgne Ø sine er skikkelig gods. Lade er tynnere, men har ikke opplevd det som noe problem. Men jeg har sikkert 6-7 batcher bak meg med to forskjellige korkere og nå har jeg gitt opp disse flaskene fordi jeg til stadighet måtte helle ut dau øl pga at korken ikke satt skikkelig. Ofte så mange som...
  9. nordhagen

    Lage egne sukkerbiter til karbonering?

    Det hullet og den krana er en kremplass for dritt og bakterier, så nei. Kjøp en autohevert isteden. Den tapper/overfører i tillegg mye raskere enn krana.
  10. nordhagen

    Lage egne sukkerbiter til karbonering?

    +1 for lake. Det gir mye bedre kontroll på karboneringa også. Dessuten liker jeg å stikke om til nytt spann før flasking fordi da kan jeg være nøye med å skille gjær og øl i den prosessen og heller være nøye med å få med alt når jeg tapper. 30L spann med lokk koster 119 kroner på Europris.
  11. nordhagen

    Hvordan få av etiketter på Nøgne Ø flasker

    Jeg blir så glad hver gang det kommer en ny post i denne tråden.
  12. nordhagen

    Effektivisere bryggeprosessen, oppvarming av vann

    Først har man panikk for kobber fra rør og jern fra messingdeler, enda man glemmer at gammeldagse ølkjeler ble laget av nettopp kobber. Så går man hen, brygger sitt øl og tilsetter både jern og kobber i form av gjærnæring likevel.
  13. nordhagen

    Effektivisere bryggeprosessen, oppvarming av vann

    *kremt* varmt vann fra springen *host*
  14. nordhagen

    Biltema motstrømskjøler til 800 kroner

    T-stykket jeg har brukt er et vanlig messingstykke fra Biltemas trykkluftavdeling. Jeg har ikke skrudd til veldig hardt, men jeg mistenker at det er de store temperatursvingningene som har gjort metallet skjørt.
  15. nordhagen

    Deling av gjær-slurry

    http://findslurry.com
Topp