Nylig innhold av torstein22

  1. T

    Speidel 20l med ekstra utstyr, Selges!

    Hei, og lenge siden sist! Jeg kjøpte meg en speidel for en 3 år tilbake, og brygget en 10 brygg før jeg ironisk nok fikk glutenallergi... :) Nå står bare speidelen der, og jeg ser den trenger en ny eier. Den er av forrige version, rommer 25 liter, og er holdt meget godt i stand. Varmekappa...
  2. T

    Eik i vin og øl, vinsetting

    Kan du forklare nærmere? Åpnet du flaskene, puttet nedi eikespon og lukket igjen? hvor lang lagring?
  3. T

    Eik i vin og øl, vinsetting

    Hei! Etter å ha blitt glutenintolerant har jeg sluttet å brygge øl for eget forbruk, og gått over til vin. Satte med hell en nydelig rognebærvin i fjor, med to bæreposer rognebær og en ~8 epler, champagnegjær og svensk vingjær. I år hadde jeg tilgang på en av de største solbæråkrene (!) i...
  4. T

    Synker Meske-effektiviteten med økende mengde malt ?

    ..nei? speidel20 har høyest effektivitet rundt 5 kg. Mer enn det så vil du etterhvert få dårlig plass, du vil trenge mer vann til skylling, og vannsirkulasjonen i mesken vil være dårligere (?). Jeg stopper selv mesking hvert 15 min og rører rundt i mesken. Tror det hjelper. Ølet blir godt og...
  5. T

    Bryggetid speidel 50l vs 20l

    Jeg har 20-litern, og angrer på at jeg ikke kjøpte 50. Prisforskjellen er stor så jeg hadde nok ikke kjøpt den uansett. Men poenget er at noen ganger vil man ha en viss mengde øl, og da kan det være kjedelig å sette av helg etter helg for å nå den mengden. Med 50-literen får du også muligheten...
  6. T

    Ekstrakt fra Bryggselv - Nybegynner

    hvis du brygger et ipa sett, så kan du f.eks bruke samme spesialmalt og humle som nøgne ø's: http://www.bryggselv.no/products/nogne-o-ipa-klone-25l-allgrain 0.5 kg Caramel/Crystal Malt og 0,45 kg Munich Malt, og cascade humle. Se på forskjellige oppskrifter på forskjellige øl, så ser du hvilke...
  7. T

    Ekstrakt fra Bryggselv - Nybegynner

    jeg har laget noen av de settene. funker helt fint. men blir veldig mye bedre om du tar med litt malt og humle for smak. varm 6-10 liter med vann i en kjele, og la 0.5-1 kilo spesialmalt trekke i en humlepose i 45 minutt på 66*C, etterpå kan du koke hele herligheten i 60 minutt, og tilsette...
  8. T

    Øl som modnes raskt

    wit er en vinner! Her er min oppskrift til speidel20l: http://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/34656/speidel-3-wit
  9. T

    Flaskemodning av belgisk trippel

    www.homebrewtalk.com/f36/high-gravity-beer-not-carbonating-115658/ Quote:  Read this, and Relax. rdwhahb der altså :)
  10. T

    Liggeunderlag som varmekappe

    Bruker billigunderlag fra clas, hos meg har det satt seg små svarte prikker, som gikk av med børsting.
  11. T

    Magnetrører

    lag deg en selv til en hundrelapp og litt pirking. Magneter, PC-vifte, strømadapter. ferdig! http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,7381.msg65138.html#msg65138 google stir plate DIY
  12. T

    St Peter ruby red ale

    skriv hvilken gjær som fulgte med! Er det en ale-gjær skulle 18 grader gå helt fint
  13. T

    Stegmesking og brygging av wit

    Jeg skal flaske en lignende Wit i dag, kan dele oppskriften min med deg, har prøvd den før så den funker veldig bra. Skall fra økologiske appelsiner fra Meny, koriander knust med morter, og kamille tatt fra teposer. Jeg har gjort som Gahr nevnte, mesker 10 min på 50 grader, og så resten på...
  14. T

    Mine speideltips og erfaringer

    Hei! Da har jeg gjennomført mine fire første brygg på Speidel 20l. Nå skal den pakkes bort i et år, mens jeg bygger båter. Så da tenkte jeg at jeg kunne dele mine erfaringer med andre og evt. framtidige Speidel-brukere. (Edit: tilføyer tips fra kommentarer under) Maskinen målemerkene viser i...
  15. T

    Speidel 50l

    Kjøler dere ned med pumpa gående? Er det noe særlig å kjøre all humla gjennom den?
Topp