Hvordan lager man en lavkarbo øl ?
Med fare for å spore av tråden igjen ......
![www.holmentoppen.no](/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fwww.holmentoppen.no%2Fcdn%2Fshop%2Farticles%2F186429b0a50ed8908e46b6eb21a75a23_1200x1200.jpg%3Fv%3D1662120350&hash=36a10de878148e0cb5dfbd211ccae130&return_error=1)
Lavkarbo øl (Lite øl)
Å fjerne praktisk talt alt sukkeret (karbohydratene) i et øl er enkelt. Det er bare å tilsette et enzym som heter amyloglukosidase – enten under mesk eller under gjæring. Da spaltes også det komplekse sukkeret som vanligvis ikke er gjærbart til glukose (druesukker), og gjæren fordøyer det enkelt...
![www.holmentoppen.no](/proxy.php?image=https%3A%2F%2Fwww.holmentoppen.no%2Fcdn%2Fshop%2Ffiles%2FHB_kork_32x32.jpg%3Fv%3D1615323164&hash=d90bcb845d9668bb08446f766a848c4d&return_error=1)