To nye etiketter... :)

Satte min første sider på Eldorado eplejuice og Nottingham. Søtet med Fun Light grønn eple i forholdet 1:20. I utgangspunktet ikke noen stor fan av cider, men må si det ble overraskende godt.

Vis vedlegget 65621
Jeg har laga mye god gløgg på sånn sider. Har brukt en hjemmelaga ekstrakt jeg fikk oppskrift på fra en nå avdød venn som hadde sans for de gode tingene i livet:

3/4 ltr vann
Oppi har man:
Tre stenger summartrakanel/ceylonkanel (ikke kassiakanel, sa Hans, som var nøye på det:))
1 ss kardemommefrø, knuses grovt
1 stykke (1 finger) fersk ingefær, kuttet i skiver
- la trekke på 80 grader 1 times tid
- sil av væsken, ha på flaske. Så har man gløggekstrakt. Den holder seg en evighet i kjøleskap.

Sukker og ekstrakt kokes opp, og sida det meste av alkoholen fordamper, kan man spisse med Calvados. Jeg har ikke prøvd å ikke gjøre det:), men det blir sikkert godt, det også. Men med Calvados er den der uslåelig:).
 
Tilbake
Topp