Et eikefat av norsk(!) eik, brukt en gang til norsk(!) whisky, ramla inn i bryggeriet. Siden har jeg ikke hatt en blund på øyet. Det vil dog bare si siden i dag morges, men dog, spørsmålene er mange.
1. Hva slags øl er godt egnet for å bli lagret på et slikt fat?
2. Hvor lenge bør jeg la øl ligge på fatet?
3. Fatet er litt for stor for mitt utstyr, 30L. Fatet bør vel fylles helt opp for å unngå oksidasjon?
I så fall, hva er best å gjøre
a) Brygge 2 like 15L batcher
b) Brygge en sterkere batch på mine 20-25L og vanne den ut etter gjæring
c) Brygge en sterkere batch på mine 20-25L og vanne den ut før gjæring siden jeg tror jeg kan presse 30L inn i gjæringstanken med stor sannsynlighet for blow off
d) annet?
4. Fatet er tømt for ca 1-2 måneder siden. Hvor lenge kan det stå tomt uten å tørke ut?
1. Hva slags øl er godt egnet for å bli lagret på et slikt fat?
2. Hvor lenge bør jeg la øl ligge på fatet?
3. Fatet er litt for stor for mitt utstyr, 30L. Fatet bør vel fylles helt opp for å unngå oksidasjon?
I så fall, hva er best å gjøre
a) Brygge 2 like 15L batcher
b) Brygge en sterkere batch på mine 20-25L og vanne den ut etter gjæring
c) Brygge en sterkere batch på mine 20-25L og vanne den ut før gjæring siden jeg tror jeg kan presse 30L inn i gjæringstanken med stor sannsynlighet for blow off
d) annet?
4. Fatet er tømt for ca 1-2 måneder siden. Hvor lenge kan det stå tomt uten å tørke ut?