Det er vel en beskrivelse av hva kontinuerlig skylling er, du gir der. Det som skjer er, jo en gradvis uttynning av vørteren i mesken. Dette er mer effektivt jo saktere det skjer.
Jeg vil ikke kalle "Sarge sparge" noen egen metode. Teknikken med å tilsette skyllevannet porsjonsvis er velkjent, og å ta pauser underveis ser jeg overhodet ikke poenget med.
Det er vel flere som har funnet ut at det kan være en god ide å røre i mesken underveis når du brygger på maskin. Kontinuerlig skylling har ingen annen nyttig funksjon enn å holde jevn temperatur. Den bidrar ikke til bedre utbytte, og om man ikke passer på, kan den ha motsatt effekt fordi den kan føre til kanalisering.
Maskiner har sine fordeler, men jeg mener at et egentlig er enklere å brygge på "gammelmåten", sjøl om den er noe mer arbeidskrevende
. Jeg synes det høres ut som om du beveger deg i retning av å bruke maskinen på en måte som er en tilpasning til den. Smart, spør du meg
.