Finn Berger
Moderator
Det med løftinga er også et poeng, ja. Når jeg er ferdig med mitt standard pilsbrygg med litt over 5 kg malt, kan jeg, sjøl om jeg bare er en skygge av mitt tidligere atletiske jeg, fremdeles enkelt løfte maltposen med masken ut av kjelen med ei hånd og over i ei bøtte med all nødvendig vrien manøvrering for å unngå søl. Men om jeg brygger en dobbel batch med Vestkyst, f.eks. - for ikke å snakke om en dobbel batch med RIS, som jeg aldri ville drømme om å brygge uansett - så går ikke det. Det er ikke noe uoverstigelig problem. for det er jo bare å spa det over i bøtta, som jeg hadde måttet gjøre uansett om jeg ikke hadde brukt meskepose - men det er jo mye mer klønete, da.I min G40 lager jeg oppskrifter for 22L eller 42L. 1 eller 2 Corny. Klart enklest med 22L. Laget også en 12L med ‘Asias Ale’ / Sorachi Ace, noe som var plenty av det ølet, og en enda enklere bryggedag, så jeg ser klart hvordan skalering påvirker bryggedagen.
For meg er brygg over 42L mer ‘maskinelt’ hvor jeg trenger utstyr til løfting ol., men så har ikke jeg behov for 100L av en øltype heller
Nei, KISS er et greit prinsipp å basere det meste - inkludert brygging - på.