Er klar selv
Er klar selv
Her òg, men i Trondheim. Up the irons!Er klar selv
Hvor i Nederland er du?Vis vedlegget 69562
På besøk hos far i Nederland. Gamlefar, oldefar, han har mange namn, koser seg med pils fra Lommedalen. Vi kjører med glede 1500 km bare å høre at han sier: «ahhhhh, endelig, så deilig», mens han steker verdens beste egg og bacon.
Beste dommer-skjema som finnes i verden.
«True value of life measures in love, not in money»
Ha en fin dag alle sammen, ikke glem å gi en venn en klem.
Nici
Her er oppskriften/logboka: https://share.brewfather.app/Ng0JJBof3Ko1t1
Hei Erik, akkurat nå er vi i Rotterdam.Hvor i Nederland er du?
Fin by!Hei Erik, akkurat nå er vi i Rotterdam.
Raglatunet
Ser så trivelig ut.Har man Høst’ferie’ på hytta - så har man … god mat og drikke…
Vis vedlegget 69589
Og det ble ikke noe dårligere etter hvert. Jentungen så det godt på Majorstuen ogsåAktivitet både vest, nord og øst i kveld
Pilstapping. Alltid et syn som løfter sjelen .
Vis vedlegget 69740
Den gamle Rickenbach'en er perfekt til å flaske fra, og flatbottom'en kan jeg også få ut så å si alt ølet fra uten å virvle opp gjæren. Jeg bare bikker den opp i bakkant etter hvert. (Sklimatte i forkant!) Det jeg sitter igjen med, er en halvliter øl/gjær. Og når karet er fullt med CO2 når det er tømt for øl, er det ideelt for høsting av gjæren: Jeg kan svirvle rundt det som er igjen til det er ei tynn suppe uten at at jeg blander inn noe oksygen, og så helle det over på et glass som jeg fyller helt. Da holder gjæren seg rimelig godt.
Når det får satt seg i glasset er det minst 2-3 dl tjukk, kremet gjær. Hvor mye varierer litt. I dag var det ikke mer enn maks 3 dl, vil jeg tru. Så lenge den er fersk, regner jeg med at det er et par hundre milliarder celler per dl. Så de tre desiliterne er mer enn nok til en ny batch. Men jeg bruker nok det meste av det.
Jepp, har brukt druesukker lenge nå. Kjøpte en 25 kg sekk på Strømmen. Kan jo brukes til mer enn bare karbonering.Bruker du "vanlig" sukkerlake til karbonering nå?