Deilige bilder!!!

Hvis kameraten min skulle kjøpe et webkamera for å prøve dette. Hvilket kamera skulle han kjøpe da ?
Det hadde nok vært moro for han å sitte på jobb og kikke på gjæringen.
Tror jeg da.

Denne var det. Hadde gavekort på elkjøp som måtte brukes opp
 
  • Like
Reaksjoner: Mc.
Ser Kjell & co har en del tilbud på sånne kameraer nå. Selv brukte vi noe kinesisk ræl med en bruksanvisning lang som en bibel dårlig google-oversatt fra mandarin, stappa med lett forståelige utsagn som: In the following figure window, some teachers, as the chart.
 
Endelig har noen kommet opp med et alternativ til å se maling tørke:)! (Jeg begynte å bli lei av det.)
Er ikke helt uten nytteverdi, for de av oss med angst for blow out i gjærlåsen er det greit å kunne følge med. Det er og noe tilfredsstillende med å våkne morgenen etter brygging og det første en sjekker er ikke ståa i verden på nrk.no, men om brygget har startet gjæringen.
 
Garasjepills
I ekte redneck stil, alternativt navn: Berg og dalbane lager!

Post1: Hallo bryggeforum! OG 1043 / 44

Post2: 7 dagers oppdatering, SG 1014

Post3: (denne!) Tappedag og sniksmaking, FG 1002, 5.38% - 5.51%~ alkohol.
Dagen før tapping, så hadde jeg også en liten oopsie, man skal kanskje helst cold-crashe pillsen, men jeg endte opp med å glemme at jeg hadde varmeovnen på, så her "heat-crasha" jeg den, og brygget gikk opp til 28 grader før jeg kom på det og stoppet varmeovnen.
Den fikk kjølt seg ned til 14 grader da jeg begynte tappingen.

tapping_in_progress-jpg.70362


Jeg kan ikke bære på store fat. Har dermed bare kjøpt mindre fat som jeg tapper over til, en oxybar 8 liter, en cornelius 9 liter og en growler på 4 liter. Under tapping her måtte jeg også offre starsan brusflaska mi for å få tappet totalt 21~ liter. Brusflaska vil også funke til å måle FG og tvangskarbonisere den og smake på den.

Orker ikke styret med tapping til flaske med sukker og greier, så tenker jeg bare karbonisere det godt i fat og så overføre til flaske om en ukes tid.
Er jo gøy og ha det på flaske også, litt etter vært.

fg_1002-jpg.70363


Ok, her må det innrømmes en ting, jeg har muligens slengt i ett ekstra glass sukker i ekstraktsettet helt i starten, som er mangrove jacks blonde lager. Så alkoholprosenten er boosta fra estimert 4, til ja. Nå er den godt over 5%. :)

beertaste-jpg.70364


smaknoter: pills som har vært åpen hele kvelden, med litt sitruspreg
Vil si det er en forbedring fra oppvaskvann! (se post2).

(I følge nettsiden skal den ha dette):
Lys gyllen blonde med hvitt skum. Søt fruktig aroma, med hint av eple og ananas. Lett maltsmak med lav bitterhet og tørr avslutning.

Dette oppvaskvannet er ikke helt sertifisert til den beskrivelsen enda, men hvem vet hva det vil smake som om en måneds tid! :D
 

Vedlegg

  • tapping_in_progress.jpg
    tapping_in_progress.jpg
    132,3 KB · Sett: 223
  • fg_1002.jpg
    fg_1002.jpg
    71,6 KB · Sett: 232
  • beertaste.jpg
    beertaste.jpg
    75,4 KB · Sett: 240
Sist redigert:
20241203-181540.jpg


Da var første øl på fat, Tsjekkisk pils.
Syns det gikk veldig greit, og litt av en forskjell ifra flasking.
Satt på kjøl med Co2, håper bare den er tett, men må jo bare gå utfri det.
Etter du har satt trykk på fatet kan du spraye litt star san blanding, eller bare zalovann, rundt lokket i. Da ser du fort om det er noe co2 som lekker ut.
 
Produktiv ettermiddag. Kokt opp 10l plomme/eplecider, tappet 20l IPA og kan da endelig legge beina på bordet i bryggeriet med en egenprodusert amber etter modell av Henriks Imperial Amber, som dessverre ikke har vært i produksjon på lenge.
1000011258.jpg1000011259.jpg1000011260.jpg1000011261.jpg
 
Tilbake
Topp