Dårlig utvalg av engelsk krystallmalt

Sensorisk test med maltte osv er artig, men det store spørsmålet er jo om det gir utslag i ferdig øl. Hadde vært interessant å kjørt en "bryggesirkel" der samme oppskrift blir brygget med forskjellige krystallmalt og så møtes for smaking og sammenligning. Det blir åpenbart ikke helt presist om det er forskjellige bryggere, men burde kanskje gi en indikasjon allikevel? Kunne vært et artig arrangement.
Eg e me :)
 
Sensorisk test med maltte osv er artig, men det store spørsmålet er jo om det gir utslag i ferdig øl. Hadde vært interessant å kjørt en "bryggesirkel" der samme oppskrift blir brygget med forskjellige krystallmalt og så møtes for smaking og sammenligning. Det blir åpenbart ikke helt presist om det er forskjellige bryggere, men burde kanskje gi en indikasjon allikevel? Kunne vært et artig arrangement.
God tanke, men trur det blir for usikkert. Vi snakker om små nyanser.
 
Tenker uansett å brygge Gamleguten med malt fra TF nå en gang før jul
(har ikke bestemt gjær ennå, men 002, 007 eller 013 tenker jeg)
 
I vår var vi tre bryggere som brygga det samme - en av oss lagde tre like sett og vi brygget hvert vårt. Resultatet ble morsomt. Definitivt ulikt, definitivt likt. Ble noen interessante duskusjoner om prosess. Ingen lagde det perfekte ølet, men jeg tror vi alle tre lærte noe som gjorde oss til bedre bryggere.
 
Jepp. Jeg tror uansett en "bryggesirkel" kunne vært artig. Den opprinnelige ideen min var at alle som deltar brygger samme oppskrift og så kan vi møtes for å "smake hverandres prosess" :)
Det har absolutt noe for seg. Mener Brülosphy-folket har drevet med det der?

Norbrygg har jo nå "årstidsølet" som fast innslag i de kvartalsvise nyhetsbrevene, og så kommer det en artikkel her på forumet om den øltypen. Det går jo an å lage ei "typisk type-oppskrift" der som forslag til brygging for dem som er interessert i å ha med et øl som flere har brygga, på smakekvelder.
 
Det har absolutt noe for seg. Mener Brülosphy-folket har drevet med det der?

Norbrygg har jo nå "årstidsølet" som fast innslag i de kvartalsvise nyhetsbrevene, og så kommer det en artikkel her på forumet om den øltypen. Det går jo an å lage ei "typisk type-oppskrift" der som forslag til brygging for dem som er interessert i å ha med et øl som flere har brygga, på smakekvelder.
Ja, det er vel noe sånt de har gjort i "bru club". Jeg tenkte også på disse artiklene du skriver, det hadde vært et naturlig utgangspunkt. Kjempekult om de får en referanseoppskrift og tilhørende smakskveld!
 
Såvidt jeg har funnet ut er det 4 britiske malterier som leverer i Norge.

Simpsons, Thomas Fawcett, Crisp og Muntons. Jeg har samlet deres cara og crystal i en tabell slik at man får oversikt over hvem som har hva og hva som ligger nærmest.

MinMaksEBC
Muntons Cara Malt 1012
Simpsons CaraGlow102015
Crisp Cara Gold131816
Thomas Fawcett Pale Caramalt122016
Crisp Cara Malt253530
Muntons Cara Malt 30224333
Thomas Fawcett Caramalt254033
Simpsons Caramalt304236
Simpsons Premium English Caramalt546660
Thomas Fawcett Pale Crystal Malt609075
Simpsons Crystal Light95113104
Muntons Crystal Malt 110110
Crisp Extra Light Crystal99121110
Thomas Fawcett Crystal Malt 1120140130
Simpsons Crystal T50™126140133
Muntons Crystal Malt 150150
Thomas Fawcett Crystal Malt 2150175163
Crisp Light Crystal159181170
Simpsons Crystal Medium167190179
Simpsons Heritage Crystal Malt167190179
Simpsons Crystal Dark Medium192227209
Muntons Crystal Malt 240240
Simpsons Crystal Dark250285268
Crisp Medium Crystal247291269
Thomas Fawcett Dark Crystal Malt250300275
Simpsons’ DRC®280320300
Muntons Crystal Malt 400400
Thomas Fawcett Red Crystal Malt/ Dark Crystal Malt 2350450400
Crisp Dark Crystal Malt418478448
Simpsons Crystal Extra Dark450500475

I følge Brewfather er disse malteriene også engelske om noen skulle ha en voldsom trang til å importere selv.
 
Tilbake
Topp