Vel….et kritisk punkt i processen er at opptiningen bør skje raskt. Du får mye mer stress og oksygenradikaler i gjæren din når du fryser så store volum. Jeg tror ikke du vinner noe på det.Driver allerede og bestiller stash fra Fybikon nå! Så også på Martin Keen i Brulosophy sin gjennomgang (), som igjen er basert på https://www.homebrewnotes.com/making-a-frozen-stock-yeast-bank/. Den er også gjengitt i BYO for den som har abb. der: https://byo.com/articles/the-secrets-to-freezing-yeast/
Jeg har foreløpig bestilt 15 ml rør som de artiklene bruker, siden jeg syns 1.5-2 ml pr rør som noen andre nevnte i tråden var veldig smått og det blir helt sikkert litt klabb og babb i starten. Greit å ha litt feilmargin. De påstår "20 billion cells" per vial med denne metoden. Jeg tenker at det vil være interessant å høste i tillegg så det går an å ha litt flere generasjoner i banken.
Ok, ser ut til at de ikke har tatt høyde for det i tilfelle:Vel….et kritisk punkt i processen er at opptiningen bør skje raskt. Du får mye mer stress og oksygenradikaler i gjæren din når du fryser så store volum. Jeg tror ikke du vinner noe på det.
Oi…Ok, ser ut til at de ikke har tatt høyde for det i tilfelle:
> Take out the correct number of sample tubes and let them slowly warm to room temperature.
Kilden er en hjemmebrygger som driver ei nettside. Vedkommende er ikke fagmann på området - og det er heller ikke knytta noe navn til nettstedet.Driver allerede og bestiller stash fra Fybikon nå! Så også på Martin Keen i Brulosophy sin gjennomgang (), som igjen er basert på https://www.homebrewnotes.com/making-a-frozen-stock-yeast-bank/. Den er også gjengitt i BYO for den som har abb. der: https://byo.com/articles/the-secrets-to-freezing-yeast/
Jeg har foreløpig bestilt 15 ml rør som de artiklene bruker, siden jeg syns 1.5-2 ml pr rør som noen andre nevnte i tråden var veldig smått og det blir helt sikkert litt klabb og babb i starten. Greit å ha litt feilmargin. De påstår "20 billion cells" per vial med denne metoden. Jeg tenker at det vil være interessant å høste i tillegg så det går an å ha litt flere generasjoner i banken.
Det er neppe noe problem om det er lidt luft øverst i røret. Den biologiske aktiviteten i kulturen er så liten at det ikke har noen praktisk betydning. Det er tilgangen på næring som avgjør om den går i dvale eller ikke. Og den processen må være fuldført før frysing. 21% oksygen i en bitteliten luftlomme kan neppe tilskrives noen betydning.Når dere fryser i eppendorf rør, lar dere det være en luflomme i røret slik at væsken kan ekspandere når den fryser? Eller fyller dere de helt opp?
15% er endelig koncentrasjon i blandingen du skal fryse.Hvis jeg har forstått det riktig:
15% glyserin
2 ml beholdere
Sakte innfrysning
Stabilisert frysetemperatur
Rask opptining
Stemmer dette @rosnes?
Ja - og jeg er ingen fagmann selv så har ingen grunnlag for å vite hva som er rett og ikke. Bestilling er kjørt så får evt fylle rør litt mindre.Kilden er en hjemmebrygger som driver ei nettside. Vedkommende er ikke fagmann på området - og det er heller ikke knytta noe navn til nettstedet.
Nei. Man klarer uansett ikke å lave et helt sterilt miljø i et vanlig hjem. Men man må være nøye med hygiene, og ha lidt gjennomtenkte rutiner både for vasking og håndtering av utstyr.Må man ha trykkoker som i den videoen?