Interesse for kurs/workshop i gjærfrysing?

Driver allerede og bestiller stash fra Fybikon nå! Så også på Martin Keen i Brulosophy sin gjennomgang (
), som igjen er basert på https://www.homebrewnotes.com/making-a-frozen-stock-yeast-bank/. Den er også gjengitt i BYO for den som har abb. der: https://byo.com/articles/the-secrets-to-freezing-yeast/

Jeg har foreløpig bestilt 15 ml rør som de artiklene bruker, siden jeg syns 1.5-2 ml pr rør som noen andre nevnte i tråden var veldig smått og det blir helt sikkert litt klabb og babb i starten. Greit å ha litt feilmargin. De påstår "20 billion cells" per vial med denne metoden. Jeg tenker at det vil være interessant å høste i tillegg så det går an å ha litt flere generasjoner i banken.
 
Driver allerede og bestiller stash fra Fybikon nå! Så også på Martin Keen i Brulosophy sin gjennomgang (
), som igjen er basert på https://www.homebrewnotes.com/making-a-frozen-stock-yeast-bank/. Den er også gjengitt i BYO for den som har abb. der: https://byo.com/articles/the-secrets-to-freezing-yeast/

Jeg har foreløpig bestilt 15 ml rør som de artiklene bruker, siden jeg syns 1.5-2 ml pr rør som noen andre nevnte i tråden var veldig smått og det blir helt sikkert litt klabb og babb i starten. Greit å ha litt feilmargin. De påstår "20 billion cells" per vial med denne metoden. Jeg tenker at det vil være interessant å høste i tillegg så det går an å ha litt flere generasjoner i banken.
Vel….et kritisk punkt i processen er at opptiningen bør skje raskt. Du får mye mer stress og oksygenradikaler i gjæren din når du fryser så store volum. Jeg tror ikke du vinner noe på det.
 
Vel….et kritisk punkt i processen er at opptiningen bør skje raskt. Du får mye mer stress og oksygenradikaler i gjæren din når du fryser så store volum. Jeg tror ikke du vinner noe på det.
Ok, ser ut til at de ikke har tatt høyde for det i tilfelle:
> Take out the correct number of sample tubes and let them slowly warm to room temperature.
 
Driver allerede og bestiller stash fra Fybikon nå! Så også på Martin Keen i Brulosophy sin gjennomgang (
), som igjen er basert på https://www.homebrewnotes.com/making-a-frozen-stock-yeast-bank/. Den er også gjengitt i BYO for den som har abb. der: https://byo.com/articles/the-secrets-to-freezing-yeast/

Jeg har foreløpig bestilt 15 ml rør som de artiklene bruker, siden jeg syns 1.5-2 ml pr rør som noen andre nevnte i tråden var veldig smått og det blir helt sikkert litt klabb og babb i starten. Greit å ha litt feilmargin. De påstår "20 billion cells" per vial med denne metoden. Jeg tenker at det vil være interessant å høste i tillegg så det går an å ha litt flere generasjoner i banken.
Kilden er en hjemmebrygger som driver ei nettside. Vedkommende er ikke fagmann på området - og det er heller ikke knytta noe navn til nettstedet.
 
Når dere fryser i eppendorf rør, lar dere det være en luflomme i røret slik at væsken kan ekspandere når den fryser? Eller fyller dere de helt opp?
 
Hvis jeg har forstått det riktig:
15% glyserin
2 ml beholdere
Sakte innfrysning
Stabilisert frysetemperatur
Rask opptining
Stemmer dette @rosnes?
 
Når dere fryser i eppendorf rør, lar dere det være en luflomme i røret slik at væsken kan ekspandere når den fryser? Eller fyller dere de helt opp?
Det er neppe noe problem om det er lidt luft øverst i røret. Den biologiske aktiviteten i kulturen er så liten at det ikke har noen praktisk betydning. Det er tilgangen på næring som avgjør om den går i dvale eller ikke. Og den processen må være fuldført før frysing. 21% oksygen i en bitteliten luftlomme kan neppe tilskrives noen betydning.

Dessuden er ikke oksygen utenfor cellene problematisk i denne sammenhengen. Det er dannelse av frie oksygenradikaler inde i cellene som er farlig. Saccharomyces er en fakultativt anaerob organisme - altså at den kan formere seg både med og uten oksygen. Hvor skal cellene når de tines opp? I en oksygenrik næringsløsning….
 
Hvis jeg har forstått det riktig:
15% glyserin
2 ml beholdere
Sakte innfrysning
Stabilisert frysetemperatur
Rask opptining
Stemmer dette @rosnes?
15% er endelig koncentrasjon i blandingen du skal fryse.
Altså 1 mL tettpakket gjærslurry + 1 mL 30% glycerol som må få mindst en time til å blande seg før indfrysing. Glycerolen skal tas opp i cellene, ikke bare ligge rundt dem.
Gjæren må være i dvale.

Ellers ser dette ut som et fint destillat av processen.
 
Tilbake
Topp