Interesse for kurs/workshop i gjærfrysing?

Driver allerede og bestiller stash fra Fybikon nå! Så også på Martin Keen i Brulosophy sin gjennomgang (
), som igjen er basert på https://www.homebrewnotes.com/making-a-frozen-stock-yeast-bank/. Den er også gjengitt i BYO for den som har abb. der: https://byo.com/articles/the-secrets-to-freezing-yeast/

Jeg har foreløpig bestilt 15 ml rør som de artiklene bruker, siden jeg syns 1.5-2 ml pr rør som noen andre nevnte i tråden var veldig smått og det blir helt sikkert litt klabb og babb i starten. Greit å ha litt feilmargin. De påstår "20 billion cells" per vial med denne metoden. Jeg tenker at det vil være interessant å høste i tillegg så det går an å ha litt flere generasjoner i banken.
 
Driver allerede og bestiller stash fra Fybikon nå! Så også på Martin Keen i Brulosophy sin gjennomgang (
), som igjen er basert på https://www.homebrewnotes.com/making-a-frozen-stock-yeast-bank/. Den er også gjengitt i BYO for den som har abb. der: https://byo.com/articles/the-secrets-to-freezing-yeast/

Jeg har foreløpig bestilt 15 ml rør som de artiklene bruker, siden jeg syns 1.5-2 ml pr rør som noen andre nevnte i tråden var veldig smått og det blir helt sikkert litt klabb og babb i starten. Greit å ha litt feilmargin. De påstår "20 billion cells" per vial med denne metoden. Jeg tenker at det vil være interessant å høste i tillegg så det går an å ha litt flere generasjoner i banken.
Vel….et kritisk punkt i processen er at opptiningen bør skje raskt. Du får mye mer stress og oksygenradikaler i gjæren din når du fryser så store volum. Jeg tror ikke du vinner noe på det.
 
Vel….et kritisk punkt i processen er at opptiningen bør skje raskt. Du får mye mer stress og oksygenradikaler i gjæren din når du fryser så store volum. Jeg tror ikke du vinner noe på det.
Ok, ser ut til at de ikke har tatt høyde for det i tilfelle:
> Take out the correct number of sample tubes and let them slowly warm to room temperature.
 
Driver allerede og bestiller stash fra Fybikon nå! Så også på Martin Keen i Brulosophy sin gjennomgang (
), som igjen er basert på https://www.homebrewnotes.com/making-a-frozen-stock-yeast-bank/. Den er også gjengitt i BYO for den som har abb. der: https://byo.com/articles/the-secrets-to-freezing-yeast/

Jeg har foreløpig bestilt 15 ml rør som de artiklene bruker, siden jeg syns 1.5-2 ml pr rør som noen andre nevnte i tråden var veldig smått og det blir helt sikkert litt klabb og babb i starten. Greit å ha litt feilmargin. De påstår "20 billion cells" per vial med denne metoden. Jeg tenker at det vil være interessant å høste i tillegg så det går an å ha litt flere generasjoner i banken.
Kilden er en hjemmebrygger som driver ei nettside. Vedkommende er ikke fagmann på området - og det er heller ikke knytta noe navn til nettstedet.
 
Når dere fryser i eppendorf rør, lar dere det være en luflomme i røret slik at væsken kan ekspandere når den fryser? Eller fyller dere de helt opp?
 
Tilbake
Topp