10 graders vørter med Safale US-05

Jeg brygget en Amber Ale på min Speidel 20 og kjølte ned vørteren til 20 grader - trodde jeg.
Når jeg vippet ut spiralkjøleren viste seg at en sokkene med humle hadde lagt seg over temperaturmåleren i bunnen av speidelen.
Vips hadde jeg vørter på 10 grader og gjær som var forskriftsmessig re-hydrert på 27 grader og deretter senket til romtemperatrur ca 20 grader.
Totalt i villrede om hva jeg skulle gjøre valgte jeg å tappe en liter vørter som jeg helte sakte opp i gjær/slushen men jeg kjørte magnetrørenen på minimum hastighet.
Etter tapping på gjæringskar pitchet jeg gjæren på "vanlig" måte.
Jeg noterer meg nok en tabbe men lurer på om det blir no greie på gjæringen, vil jeg få normal gjæring ?
Safale US-05 har et arbeidsområde på 12-25 grader ihh til datasheet.
 
Det går helt sikkert bra, men den vil bruke litt tid på å starte / høy 'lagtime'.
Godt tenkt med å senke temperaturen på gjæren slik du gjorde :)
 
Tilbake
Topp