gustavf
Administrator
Jeg har tenkt litt gjennom oppsettet, og kjøpt inn råvarer til å teste det med en imperial stout.
Kran i meskekjelen: Dette utgår. Jeg klarer ikke å se at det har noen vesentlige fordeler sammenlignet med å bruke et separat silkar. Nå får jeg frigjort meskekjelen til å gjøre klar skyllevann, jeg skylle i et gjæringskar og meske i to kjeler for størrre øl og, ikke minst, meskekjelen er fortsatt fullt brukbar til grøtkoking, pinnekjøtt og kraftkoking.
Kran i kokekjelen: Dette kommer. Å ikke ha kran her var ei tabbe. Jeg har kjøpt en hevert som midlertidig løsning, men helling fra kjelen var skikkelig upraktisk. Og heverter er noe herk, men det får duge inntil jeg får ordnet kran.
Sous vide-mesking: Det fungerte, men jeg tror @Mc. har en bedre ide. Stekeovnen står jo der, ubrukt. Den blir forsøkt neste gang.
Kran i meskekjelen: Dette utgår. Jeg klarer ikke å se at det har noen vesentlige fordeler sammenlignet med å bruke et separat silkar. Nå får jeg frigjort meskekjelen til å gjøre klar skyllevann, jeg skylle i et gjæringskar og meske i to kjeler for størrre øl og, ikke minst, meskekjelen er fortsatt fullt brukbar til grøtkoking, pinnekjøtt og kraftkoking.
Kran i kokekjelen: Dette kommer. Å ikke ha kran her var ei tabbe. Jeg har kjøpt en hevert som midlertidig løsning, men helling fra kjelen var skikkelig upraktisk. Og heverter er noe herk, men det får duge inntil jeg får ordnet kran.
Sous vide-mesking: Det fungerte, men jeg tror @Mc. har en bedre ide. Stekeovnen står jo der, ubrukt. Den blir forsøkt neste gang.