10-liters batcher, erfaringer?

Jeg hadde blitt SKRÆMT hvis jeg i halvsøvne en mørk natt måtte innom badet og hadde sett den der sitte på benken :D

hehe - jeg kler av den når den ikke er i bruk,da:). Under der er det en klassisk 36 liters Patina kjele påmontert kran fra Biltema.

Isolasjonsopplegget er ikke topp, med slarkete gamle liggeunderlag som jeg bare stropper på med et par gamle sykkelbagasjestrikker. Får nok skaffe noe nytt, for temperaturen synker fort med et par grader på en time når jeg ikke har mer oppi der enn 5-6 kg malt og 15-20 liter vann.
 
Holder på å fikse meg nytt utstyr. Kommer til å gå for en 3-kjelers løsning:

* Godt nok isolert meskekjele til at jeg ikke trenger varmekilde / resirkulering. Kan evt oppgradere med en analog kokeplate, PID og pumpe hvis jeg av en eller annen grunn får lyst til det.
* Batch sparging

Vurderer å gå for 10-liters batcher, siden det egentlig passer ganske godt for meg.

Ser for meg at hovedproblemet blir å holde jevn temperatur på mesk når volumet er så lite. Noen andre som har erfaring med lignende oppsett?
Her finner du nok noen gode tips.
10 liter på kjøkkenet: Alt i oppvaskmaskinen og enkelt oppsett
 
Tilbake
Topp