Statherian
Norbrygg-medlem
Hei alle sammen - ny på forumet her også!
Passer bra at denne tråden dukket opp nå, siden jeg også har bestemt meg for å begynne med hjemmebrygg, og kjøpte et Coopers-sett her om dagen! Har bestemt meg for å begynne med en Australian Pale Ale i steden for den medfølgende lageren, siden jeg er mer ale-fan, og liker den originale Coopers Pale'n. Nå er det nok fortsatt en ukes tid til jeg får satt ølen, men etter å ha lest litt her og andre steder, så undrer jeg litt på følgende:
1. Temperatur: Jeg ser jo hva Coopers anbefaler, men tenkte på forskjell i romtemperatur og temperatur på brygget; noen "tommelfingerregel" for hvor varmt det bør være i rommet når en skal sette en ale (i forhold til temperaturen en får i bryggekaret)? Jeg skjønner at det vil være mange variabler her, men vil gjerne ha så riktig temperatur som mulig fra starten for ikke å ødelegge gjæringsprosessen. Jeg skal sette ølen på badet mitt (har en trehylle karet skal stå på, så det ikke står rett på varmekablene), og siden det er en kjellerleilighet, så er det relativt lett å regulere temperaturen uavhengig av hvor mye sola steiker utenfor.
2. Karbonering: Tenkte å bruke Coopers-dropsene, men har lyst til å flaske på halvlitersflasker i steden for de medfølgende PET-flaskene. Bør man være relativt nøyaktig med dropsene for ikke å få for mye kullsyre eller dårlig smak på ølet, eller går det fint å bruke to drops til en halvliter (selv om Coopers sier to til 0.75-flasker)? Fint hvis en slipper å sitte å dele opp drops...
Gleder meg til å komme igang!
- Edit -
Noen spesielle tips/råd til Pale Ale'n? Alle tips mottas med stor glede!
Passer bra at denne tråden dukket opp nå, siden jeg også har bestemt meg for å begynne med hjemmebrygg, og kjøpte et Coopers-sett her om dagen! Har bestemt meg for å begynne med en Australian Pale Ale i steden for den medfølgende lageren, siden jeg er mer ale-fan, og liker den originale Coopers Pale'n. Nå er det nok fortsatt en ukes tid til jeg får satt ølen, men etter å ha lest litt her og andre steder, så undrer jeg litt på følgende:
1. Temperatur: Jeg ser jo hva Coopers anbefaler, men tenkte på forskjell i romtemperatur og temperatur på brygget; noen "tommelfingerregel" for hvor varmt det bør være i rommet når en skal sette en ale (i forhold til temperaturen en får i bryggekaret)? Jeg skjønner at det vil være mange variabler her, men vil gjerne ha så riktig temperatur som mulig fra starten for ikke å ødelegge gjæringsprosessen. Jeg skal sette ølen på badet mitt (har en trehylle karet skal stå på, så det ikke står rett på varmekablene), og siden det er en kjellerleilighet, så er det relativt lett å regulere temperaturen uavhengig av hvor mye sola steiker utenfor.
2. Karbonering: Tenkte å bruke Coopers-dropsene, men har lyst til å flaske på halvlitersflasker i steden for de medfølgende PET-flaskene. Bør man være relativt nøyaktig med dropsene for ikke å få for mye kullsyre eller dårlig smak på ølet, eller går det fint å bruke to drops til en halvliter (selv om Coopers sier to til 0.75-flasker)? Fint hvis en slipper å sitte å dele opp drops...
Gleder meg til å komme igang!
- Edit -
Noen spesielle tips/råd til Pale Ale'n? Alle tips mottas med stor glede!