Da ser det ut til at jeg fikk meg en gammel varmtvannsbereder - så da er det endel nye ting å finne ut av - hvor starter jeg - og er det f.ex. smart å kappe den i to på midten så man har 2x60L, eller er det noe problem å bruke toppen?
Har også litt pinglete sikringer, så da må jo gass være tingen for at det ikke skal ta år og dag å koke opp, skulle vi få litt hissigere sikringer senere kan jeg jo dessuten alltids bygge om til strøm senere. Minuset er jo at man da MÅ brygge ute, noe som kan bli litt kjipt hvis det er 20 blå ute, men... det skal jeg vel alltids finne en løsning på.
Har i tillegg en 27L kjele med innebygget element (den fra dette settet http://bryggeland.no/komplette-startsett/brewer-starter-kit-mx.html), og en 47L kjøleboks til mesking, så om det skulle knipe kan jeg jo alltids bruke den inne.
Så... kanskje det greieste er å dele i to på midten, lage et sånt "trappestativ"og bruke den ene halvparten til varmtvann på toppen, meskeboksen i midten, og den andre halvparten til kok på bunn? Da har jeg jo ihvertfall mulighet til å lage 50L-batcher.
Har også skjønt at isolering rundt kjelen er feil tankegang for gass, der er det å lage et varmeskjold og lede varmen opp langs kantene som gjelder? F.ex. to sånne skulle vel funke? http://biltema.no/no/Bil---MC/Bilreservedeler/Karosseri/Metallplate/Metallplate-79600/ (det er visstnok 60cm diameter på berederen så det blir vel ca 188cm i omkrets på kjelen)
Har også litt pinglete sikringer, så da må jo gass være tingen for at det ikke skal ta år og dag å koke opp, skulle vi få litt hissigere sikringer senere kan jeg jo dessuten alltids bygge om til strøm senere. Minuset er jo at man da MÅ brygge ute, noe som kan bli litt kjipt hvis det er 20 blå ute, men... det skal jeg vel alltids finne en løsning på.
Har i tillegg en 27L kjele med innebygget element (den fra dette settet http://bryggeland.no/komplette-startsett/brewer-starter-kit-mx.html), og en 47L kjøleboks til mesking, så om det skulle knipe kan jeg jo alltids bruke den inne.
Så... kanskje det greieste er å dele i to på midten, lage et sånt "trappestativ"og bruke den ene halvparten til varmtvann på toppen, meskeboksen i midten, og den andre halvparten til kok på bunn? Da har jeg jo ihvertfall mulighet til å lage 50L-batcher.
Har også skjønt at isolering rundt kjelen er feil tankegang for gass, der er det å lage et varmeskjold og lede varmen opp langs kantene som gjelder? F.ex. to sånne skulle vel funke? http://biltema.no/no/Bil---MC/Bilreservedeler/Karosseri/Metallplate/Metallplate-79600/ (det er visstnok 60cm diameter på berederen så det blir vel ca 188cm i omkrets på kjelen)