MortenSickel
Norbrygg-medlem
Har etterhvert fått lyst til å brygge doble batcher, så da en 70l kjele dukket opp måtte jeg bare slå til...
Jeg.må ordne skylling på et annet vis med den, jeg tenker å varme skyllevann i 35 l kjelen og så dumpe meskeposen over i den og så tappe skyllevannet tilbake. Høres det ut som en fornuftig ide? Problemet blir at jeg må beregne riktig mengde vann siden alt bør gå over i kokegryta og det vil være klønete å varme opp mer.
Ja, og om jeg brygger dobbelt porsjon skal vel allkevel mengden vann jeg koker bort være den samme, så om jeg skal gå for 54l etter kok, skal jeg ha ca 57l før kok (og ikke skalere opp fra 27 liter etter kok og 30 liter før til 54 og 60)
Jeg.må ordne skylling på et annet vis med den, jeg tenker å varme skyllevann i 35 l kjelen og så dumpe meskeposen over i den og så tappe skyllevannet tilbake. Høres det ut som en fornuftig ide? Problemet blir at jeg må beregne riktig mengde vann siden alt bør gå over i kokegryta og det vil være klønete å varme opp mer.
Ja, og om jeg brygger dobbelt porsjon skal vel allkevel mengden vann jeg koker bort være den samme, så om jeg skal gå for 54l etter kok, skal jeg ha ca 57l før kok (og ikke skalere opp fra 27 liter etter kok og 30 liter før til 54 og 60)