Det har vært en litt lang pause i sommerferien, men nå blir det nye oppskrifter fra norske mikrobryggerier igjen. Neste oppskrift er innsendt av velkjent og aktiv Norbrygg-medlem samt brygger på Lillehammer Bryggeri: Arild Tandberg. Arild melder at ølet er oppkalt etter Lillehammers første ordfører på 1820-tallet. Han legger til at oppskriften nok ikke er så veldig originalt, dog at ølet er svært godt likt og blir godt for det. :brygging:
[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Wieses ale
Øltype: pale ale
Brygger: Arild Tandberg
OG: 1.046
FG: 1.010-1.012
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: IBU
Vørtermengde: 500 l
Malt & sukker
120 kg 92 % pale malt ? EBC
10 kg 8 % krystallmalt ? EBC
Meskeskjema
ingen info, men prøv ettstegsmesking på ca 65 °C i over en time
Humle
500 gram Northern Brewer 9,6 % alfa koketid 60 min
500 gram Fuggles ? % alfa pellets koketid 15 min
500 gram Fuggles ? % alfa pellets koketid 2 min
Krydder og andre tilsetninger
? gram Irish moss koketid 15 min
Koketid
Total koketid vørter: >= 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Safale S-04 500 gr tørrgjær
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 1 dager ved 22 ºC
Modning/sekundærgjæring 3-4 dager ved 18 ºC
Øvrig informasjon
Filtrert: ?
CO2: tilsatt
Kommentar: Mengdene er nokså store for hjemmebryggere, så man kan gjerne nedskalere ved f eks å dele alle mengder på 10 for å havne i 50 liters klassen, eller 20 for å havne i 25 liters klasse.
[/size][/tt]
[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Wieses ale
Øltype: pale ale
Brygger: Arild Tandberg
OG: 1.046
FG: 1.010-1.012
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: IBU
Vørtermengde: 500 l
Malt & sukker
120 kg 92 % pale malt ? EBC
10 kg 8 % krystallmalt ? EBC
Meskeskjema
ingen info, men prøv ettstegsmesking på ca 65 °C i over en time
Humle
500 gram Northern Brewer 9,6 % alfa koketid 60 min
500 gram Fuggles ? % alfa pellets koketid 15 min
500 gram Fuggles ? % alfa pellets koketid 2 min
Krydder og andre tilsetninger
? gram Irish moss koketid 15 min
Koketid
Total koketid vørter: >= 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Safale S-04 500 gr tørrgjær
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 1 dager ved 22 ºC
Modning/sekundærgjæring 3-4 dager ved 18 ºC
Øvrig informasjon
Filtrert: ?
CO2: tilsatt
Kommentar: Mengdene er nokså store for hjemmebryggere, så man kan gjerne nedskalere ved f eks å dele alle mengder på 10 for å havne i 50 liters klassen, eller 20 for å havne i 25 liters klasse.
[/size][/tt]