1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

50 grader på øl før karbonering

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Seilern2012, 28 Nov 2017.

  1. Seilern2012

    Seilern2012
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Temperaturføleren ramlet ut av gjæringsskapet for 2 dg siden - da humle ble satt til - rett før IPAn min var klar for karbonering.
    Regner m at all gjær nå er død???? og at jeg dermed ikke får karbonert ølet v flasking. Hva kan jeg gjøre???
     
  2. Jørgen O

    Jørgen O
    Expand Collapse
    Fylkesstyre

    Bosted:
    Oslo
    Tilsett karboneringsgjær, for eksempel CBC-1, samtidig med at du tilsetter sukkerlake.
     
    Seilern2012 liker dette.
  3. Seilern2012

    Seilern2012
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Takk for tips. Har bare en Safale s-04 kan den til nød brukes?
    Hvis ikke får jeg prøve å få tak i karboneringsgjær (tar gjerne tips om nettbestilling)
    Hvordan skal mengden beregnes??
     
  4. Kleving

    Kleving
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Har opplevd det samme. Brukte us05 ved flasking med godt resultat. Ølet smaker fortsatt godt, over ett år etter flasking.
     
    Seilern2012 liker dette.

Del denne siden