7-day Pils

jab

 
Gjorde et lite eksperiment på hvor fort man kan lage pils.

10 liter vann
2.5kg DME
30g Magnum ved 20 minutt.
100g Mittelfruh ved 0.

Skal bli sånn ca 5.3%, 20 IBU.

20 minutters kok.

Overført til Corneliusfat og tilsatt 8 liter vann. Tok med stort sett alt i gryta trub og drit. Tror jeg brukte omtrent 25 minutter på bryggedagen!

Hadde i en pakke rehydrert w34/70, koblet på Clear beer ubåt istedet for stigrør. Trykkregulator på 15 PSI.
Gjæret på 18C til den det var ca 5 poeng igjen, skrudd da opp trykket for å få riktig karbonering. Etter 4 dager og endt gjæring ble fatet kastet i fryseren på -1C. Sto 3 dager til for å bunnfelle. Tok første smak etter 7 dager fra pitching. Resultat ble et nydelig friskt øl med god lagerprofil, ingen svovel, uten andre defekter og god humle aroma. Faktisk en av mindre bedre tyske pils :confused:.

Første tapping så slik ut (ikke brukt noe form for klaringsmiddel, tappet rett i fra gjærinscorneliusen, står fortsatt på gjærkaka):
IMG_4742.JPG
 
Sist redigert:
Spennende! Var du nøye med å skaffe deg rimelig fersk spraymalt, eller har du ikke tatt hensyn til det?
Brukte du kjøler og sånt som vanlig, eller overførte du varm vørter til cornyen?
 
Dme er fra en 22kgs sekk jeg kjøpte for sikkert 5 måneder siden. Ble overført varmt til fat ja. Tilsatte vannet fra soringen med en gang for å stoppe isomeriseringen.

Kjølte fatet videre ned i et sånn standard 25 liters bryggselv kar som sto under hagekranen og fikk litt sirkulasjon fra den. Var vel nedkjølt til 15C etter en halvtime.

Gadd ikke styre med spiral... :)

Glemte å nevne at 2 dråper antifoam ble tilsatt.
 
Tilbake
Topp