Aarendals pils

Hei,

er på utkikk etter en klone/kopi av denne, uten å bruke all-grain.

Som jeg husker er dette noe jeg oppfattet som en veldig fruktig pils, og da lurer jeg på om det er mulig å lage noe som ligner med overgjæring og rundt 17-18 grader gjæringstemperatur eller må man benytte seg av lager-gjær og gjære i øvre skala (12 grader) for å få dette til?
 
Om du skal overgjære ville jeg gått for wlp001/US05 tørrgjær og gjæret den på 15 grader. Du vil ikke få et lagerøl ved å overgjære, men ved å gjære i nedre del av skalaen vil du få et mindre fruktig øl uansett. Tror jeg heller ville satse på å gjære lavt med en overgjær fremfor høyere temperatur med en undergjær.

Om du vil bruke ekstrakt så kanskje dette pilsnerekstraktet: http://www.bryggselv.no/products/maltekstrakt-pilsen-light-15kg
Når det gjelder humle ville jeg kanskje ha gått for magnum på 60 minutter og en liten dose med saaz på 5-10 minutter for å få litt smak på det.
 
Sist redigert:
WLP Kölsch-gjær, gjære på 16 C, senhumle med Mittelfrüh ... Fruktig og godt, selv om det ikke blir en klone av Arendals.
 
Tilbake
Topp