Akevitt i øl?

Noen som har noen tanker/meninger/erfaringer om og med akevitt i øl? 
Lefler litt med tanken på å prøve..
Men mye undring har fremkommet.
-når i prosessen bør slikt tilsettes?
-hvilke mengder anbefales?
-...eller bør man heller lage seg en akevittkrydderblanding og bruke i stedenfor the real deal?


Trond viggo
 
Det er også noe av min hekymring,
Koke akevitten sammen med vørteren, for å dampe bort alkoholen har jeg tenkt på som en mulih løsning..men aner ikke... Blir vel til at jeg prøver noe og ser hvordan det går....
 
Å tilsette ved flasking må da være en sterk kandidat. Det er vel forhåpentligvis ikke snakk om slike mengder at det blir vanskelig å få gjæren til å karbonere.
 
Tilsatte ca 4 cl akevit i en 0,7 liter flaske 6,5% supermørk stout med høy FG. Stod på flaska i 2 måneder og karbonerte. Smakte litt lite akevit, men kunne absolutt kjenne det.
 
Du kan jo evt bare tilsette urtene og la gjæren stå for produksjonen av alkoholen :)

Jukseakevitt
(Modifisert versjon av Andreas Viestads oppskrift )

750 ml 40 % brennevin
3 ts hele karvefrø
1 ts hele spisskummen-frø
1 ts fennikelfrø
1 ts dillfrø
1-2 hele stjerneanis
2 ts korianderfrø
1-2 hele nellikspiker
2 cm fra ei kanelstang
1 tynn skive ingefær

http://www.krydderdram.no/akevitt.php
 
Det ble en inspirert variant...
Jeg tilsatte en krydderblanding bestående av korianderfrø, karve, lakrisrot og appelsinskall(neste gang blir uten appelsinskall)

Oppskriften ligger på beercalc sine sider, søk på navnet mitt og du vil finne den.


Trond Viggo
 
Tilbake
Topp