Jeg kaster mitt første ph spørsmål i denne tråden.
Brygget i går for første gang med vannjustering. En Bitter. Justere etter Gahr skjema.
Har kjøpt Vannjusteringsettet til Vestbrygg
https://www.vestbrygg.no/produkt/tilsetjingsstoff/vannjustering/vannjusteringssett/
Fikk ph 5.8 under og etter mesking.
Justere ikke med Lactol, usikker på mengde. Hvor mye/lite bør man begynne med? 15 under mesking.
Hvor lang tid bør kornet være i vannet før man tar måling?
Så, siste, og viktigste. Oppbevaring. Hanna Checker Plus ph måler. Fikk med poser med kalibreringsvæske og Cleaning Solution, men ingen væske til oppbevaring, forstår at dette også er noe...
Er dette elementær nødvendig? Alternativ? Eller er det bare å stikke innom og kjøpe det først som sist for å la det stå i noen dråper?
Vannjusteringen til Gahr ser ikke ut til å tenke på pH i mesken. Det er mest for smaksjustering. Selv om dette egentlig kanskje bør gjøres i kokekjelen da man mister veldig mye salter i mesken, men kanskje han har kompensert for det.
10-15 minutter ut er som regel greit, men du må vite at pH'en forandrer seg etter tid. Bare finn et tidspunkt og bruk det, ellers må du holde på mer enn det som er behagelig.