Nå tror jeg @Forvirret er forvirretDen godeste Boland skriver i linken jeg la ved at i prosess kan man forvente nøyaktighet på +/- 0,2.
Ikke 0,2.
Så med ditt meter kan det når det viser f eks 5,5 være at ph er allt fra 5,25 til 5,75.
Eller?
Da må jeg opplyse deg om at du tipper feil herHar aldri lagt skjul på at jeg er Forvirret jeg
Og at jeg ikke har peiling på dette med ph har jeg også skrevet.
Men hvis du og gjerne @AndyHagen kan opplyse meg (og kanskje andre),
så setter jeg stor pris på det. Det blir i såfall ikke første gangen.
-Har ikke lest de engelskspråklige linkene da jeg aldri helt sikker på at jeg oversetter korrekt.
Kan ikke lese i "min" link at det med prosess menes probe for prosessindustrien.
Tipper det er forventet nøyaktig av en måling utenfor labben.
Innenfor labbens vegger oppgis en forventet nøyaktighet på +/- 0,05.
Men det skrives jo i stikkordsform.
Vi er enige Finn, ser ingen grunn til å kjøpe et meter med +/- 0.2 nøyaktighet, da ville jeg kun brukt vanndata og kalkulatur som nevnt. Vet at du har litt annet vann enn de fleste og ingen vanndata, da er det ekstra kjekt med pH meter.
Gitt at kalibreringen er god så blir nøyaktigheten på et kvalitets meter mye bedre enn dette, du kan jo måle pH 4.01 bufferen og se hvor nære du er. Er disse målingene stabile over tid så er de til å stole på.
Men svar på alle spørsmål kan besvares med et exbeeriment, det blir uansett øl!
http://brulosophy.com/2017/07/24/wa...e-impact-of-high-mash-ph-exbeeriment-results/
http://brulosophy.com/2017/01/30/wa...he-impact-of-low-mash-ph-exbeeriment-results/
men jeg skulle gjerne sett en oversikt over hva som gjennom disse exbeerimentene har vist seg å ha betydning, og hva som har vist seg å ikke ha det
NOTHING MATTERS! | REVIEWING THE FIRST 150 EXBEERIMENTS
http://brulosophy.com/2017/07/20/nothing-matters-reviewing-the-first-150-exbeeriments/
Jeg tror ikke du skal være så lei deg for at PH-meteret ditt viser +-0,05 og ikke +-0,02, det er uendelig mye bedre enn å ikke ha et forhold til PH i det hele tatt. Og mye mer presist enn strips. Og meteret du (og jeg) har er mye brukt av bryggere vi ser opp til og til dels er profesjonelle bryggere.
Det er allerede en lang tråd på Homebrewtalk som heter Do "professional" brewers consider brulosophy to be a load of bs
Der diskuteres mye av det som Finn er inne på, tråden er allerede 27 sider lang. Bare å finne fram popcorn og starte å lese for de som er nerdete nok til å ha interesse...
Oi !8 steder i bryggeprosessen