Dani
Norbrygg-medlem
Hei!
Jeg prøver å sette opp min første oppskrift og ønsker innspill fra dere, erfarende bryggere. Min første brygg noensinne var en Antipodean IPA. En rød IPA med humle fra New Zealand . Det var en allgrain sett fra ViBrygger, en butikk på Askøy (Hordaland) som dessverre gikk konkurs. Kanskje det er fordi dette var min første øl, men etter mange brygg nå, husker ikke en bedre øl enn den jeg brygget for første gang. Kanskje det er en utopi å gjenskape det en gang til, men jeg tenker at det er en god anledning for å prøve meg på min første oppskrift. Setter derfor pris på hjelp fra i dere i prosessen. Det jeg vet er:
- Pale og Crystal: 6,55kg (går ut i fra at det et Pale Ale Malt, men usikkert. Vet heller ikke hva er forholdene mellom disse)
- Humle: Pacific Jade og Wakatu. 5 Humletrinn. Før koking, 60m, 30m, 15m, 0m og tørhumling. Vet ikke mengder eller når man bruker hver sort.
-Mesking: 60m i 65 grader.
-IBU: 66,3
-EBC: 32,8
-OG 1.058
-FG 1.012
- Gjær: Nøytral Alegjær.
Noen som har innspill til hvilken type gjær jeg burde bruke? Hvor mye humle og hvilke sort i hver humletrinn? Hvor mye Crystal?
Gleder meg til å høre fra dere
Jeg prøver å sette opp min første oppskrift og ønsker innspill fra dere, erfarende bryggere. Min første brygg noensinne var en Antipodean IPA. En rød IPA med humle fra New Zealand . Det var en allgrain sett fra ViBrygger, en butikk på Askøy (Hordaland) som dessverre gikk konkurs. Kanskje det er fordi dette var min første øl, men etter mange brygg nå, husker ikke en bedre øl enn den jeg brygget for første gang. Kanskje det er en utopi å gjenskape det en gang til, men jeg tenker at det er en god anledning for å prøve meg på min første oppskrift. Setter derfor pris på hjelp fra i dere i prosessen. Det jeg vet er:
- Pale og Crystal: 6,55kg (går ut i fra at det et Pale Ale Malt, men usikkert. Vet heller ikke hva er forholdene mellom disse)
- Humle: Pacific Jade og Wakatu. 5 Humletrinn. Før koking, 60m, 30m, 15m, 0m og tørhumling. Vet ikke mengder eller når man bruker hver sort.
-Mesking: 60m i 65 grader.
-IBU: 66,3
-EBC: 32,8
-OG 1.058
-FG 1.012
- Gjær: Nøytral Alegjær.
Noen som har innspill til hvilken type gjær jeg burde bruke? Hvor mye humle og hvilke sort i hver humletrinn? Hvor mye Crystal?
Gleder meg til å høre fra dere