Askebeger

Jeg og naboen har vel satt 5 batcher nå på relativt kort tid.
IPA og Bitter, Blonde med suksess angående smak, skum

Men Steamer og ett restebrygg vi lagde har en "sigarett sneip" askebeger smak på første slurk.
Når den står litt i glasset blir den mer og mer borte, mulig ganen blir vant til det men som sagt, første inntrykket er dårlig.

Vi er super nøye på alt som skal gjøres og lurer på hvor vi evt kan gjøre feilen.
 
Noen fenoler har røyksmak/-lukt, så kanskje det er fenoler? Hvordan var gjæringsforløpet? Brukte dere nok gjær?
 
Hvilket utstyr brygger dere på? Noen ganger kan svidde element eller tynnbunnede kjeler på gass gi en slags "askebegersmak".
 
Bruker en Beerbrew 60.
Ikke noe fastbrenning i bunn og har brukt nok gjær, har hatt fin aktivitet på gjæring osv.

Skal sette en IPA imorra med en tredje mann på laget så da får vi se om han legger merke til noe vi evt gjør feil.
 
Kanskje taniner? Om du har skylt med for varmt vann eller presser vann ut av malten?

Snerpete som i tørr rødvin. Snakker av erfaring. Definitivt en smaksmessig feil (seil om det smaker helt utmerket med mat).
 
Tilbake
Topp