Dei fleste hevder at kjøling med kjølespiral vert vesentlig bedre ved å røre under nedkjøling. Samtidig nevner mange at det er fare for infeksjon på den måten.
har nokon prøvd å lage ein automatisk visp som kan brukes mens vørteren er tildekka?
Prøvde kjølespiralen for første gang i går, og merka svært stor forskjell på kjøleeffektiviteten ved å "røre" sakte med spiralen. Var vel på 30 grader etter ca 20 min..
Tenkte å brygge ein pilsner neste helg, og er redd det vil ta svært lang tid å nå gjæringstemp. Må derfor finne på noko lurt for å få sirkulasjon i vørteren under kjøing.
Vannkokerelement og kobberspiral tek jo opp det meste av plassen i gryta... derfor høyres det interessant ut med eit "pumpesystem", kva er vanlig å bruke?
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.