Automatisk røring under kjøling?

Dei fleste hevder at kjøling med kjølespiral vert vesentlig bedre ved å røre under nedkjøling. Samtidig nevner mange at det er fare for infeksjon på den måten.

har nokon prøvd å lage ein automatisk visp som kan brukes mens vørteren er tildekka?
 
Pumpe er også effektivt. Da får du blandet kald og varm bøtter, samtidig som du lager en whirlpool.
 
Prøvde kjølespiralen for første gang i går, og merka svært stor forskjell på kjøleeffektiviteten ved å "røre" sakte med spiralen. Var vel på 30 grader etter ca 20 min..

Tenkte å brygge ein pilsner neste helg, og er redd det vil ta svært lang tid å nå gjæringstemp. Må derfor finne på noko lurt for å få sirkulasjon i vørteren under kjøing.

Vannkokerelement og kobberspiral tek jo opp det meste av plassen i gryta... derfor høyres det interessant ut med eit "pumpesystem", kva er vanlig å bruke?


LT
 
Tilbake
Topp