Viktste
Norbrygg-medlem
På tirsdag skal jeg brygge igjen. Jeg tenkte da å prøve batch sparge for første gang... (har brukt fly sparge så langt)
Hvis jeg har forstått dette riktig:
5.3 kg malt, det gir 13liter vann @ 78°C til innmesking for å få en mesk på ca 67°C.
Jeg ønsker preboil volum til å være 28 liter. Mao må jeg få 14 liter fra 2 "drainings".
Da må jeg legge til ca. 6.2 liter vann til mesk før første "draining" for å få ut 14 liter. Hvilken temperatur skal dette vannet ha???
Etter første draining har jeg så oppi 14 liter vann for draining#2 Hvilken temperatur skal dette vannet ha???
Jeg har Beersmith så jeg kan regne ut temperaturer, det jeg ikke skjønner er hvilken temperatur mesken skal ha under de to "batch spargene"...
Noen som kan dette?
Hvis jeg har forstått dette riktig:
5.3 kg malt, det gir 13liter vann @ 78°C til innmesking for å få en mesk på ca 67°C.
Jeg ønsker preboil volum til å være 28 liter. Mao må jeg få 14 liter fra 2 "drainings".
Da må jeg legge til ca. 6.2 liter vann til mesk før første "draining" for å få ut 14 liter. Hvilken temperatur skal dette vannet ha???
Etter første draining har jeg så oppi 14 liter vann for draining#2 Hvilken temperatur skal dette vannet ha???
Jeg har Beersmith så jeg kan regne ut temperaturer, det jeg ikke skjønner er hvilken temperatur mesken skal ha under de to "batch spargene"...
Noen som kan dette?