Thomas Søreide
Norbrygg-medlem
Da er første brygg på BBA 60 unnagjort. Ble en amerikansk inspirert lager med litt forskjellige humletyper som jeg hadde liggende i åpnede poser... (bl.a Cascade og Liberty).
Kjørte bryggeriet etter hensikten - automatisk - for å teste at alt virket som det skulle. Og det gjorde det..! En drøm å brygge med.!
Fulgte den gode og meget innholdsrike bruksanvisningen slavisk. Jeg mener dette er noe av det bedre jeg har sett av instrukser, veldig forklarende, antakeligvis for at alle skal kunne brygge for første gang med godt resultat. Forrige gang jeg kjøpte bryggeri sto jeg med flere spørsmål enn svar første gangen... Kan muligens være irriterende for enkelte at bruksanvisningen er på engelsk, men antar det vil foreligge norsk versjon om ikke lenge?
Reagerte på lang oppvarmingstid før mesking og før kok, men antar at overgang fra et 30 liters bryggeri med 2500 w til et 60 liters bryggeri med 3000 w forklarer mye. Måtte vel ha 5000 w i det nye bryggeriet om tidene skulle være like. Andre med erfaring fra begge størrelser som kan mene noe om dette..?
Eneste problemet var å få god nok kok. Jeg brygger utendørs og antar at varmetapet i den store overflaten på 60 liters gryten må ta skylden for dette. Var også endel vind som ikke gjorde det bedre.
Løste mye med å kle på gryten et fleeceteppe som jeg festet med et par jekkestropper, samt at jeg la lokket delvis over - da kom det seg endel. Men måtte koke i litt over to timer for å få dampet vekk det jeg skulle. Her må jeg antakelig finne en løsning som er bedre og mer permanent - gode råd mottas med takk.
Om noen har spørsmål, så er det kanskje enklere at jeg svarer på dem enn at jeg går mer i detalj..?
Kjørte bryggeriet etter hensikten - automatisk - for å teste at alt virket som det skulle. Og det gjorde det..! En drøm å brygge med.!
Fulgte den gode og meget innholdsrike bruksanvisningen slavisk. Jeg mener dette er noe av det bedre jeg har sett av instrukser, veldig forklarende, antakeligvis for at alle skal kunne brygge for første gang med godt resultat. Forrige gang jeg kjøpte bryggeri sto jeg med flere spørsmål enn svar første gangen... Kan muligens være irriterende for enkelte at bruksanvisningen er på engelsk, men antar det vil foreligge norsk versjon om ikke lenge?
Reagerte på lang oppvarmingstid før mesking og før kok, men antar at overgang fra et 30 liters bryggeri med 2500 w til et 60 liters bryggeri med 3000 w forklarer mye. Måtte vel ha 5000 w i det nye bryggeriet om tidene skulle være like. Andre med erfaring fra begge størrelser som kan mene noe om dette..?
Eneste problemet var å få god nok kok. Jeg brygger utendørs og antar at varmetapet i den store overflaten på 60 liters gryten må ta skylden for dette. Var også endel vind som ikke gjorde det bedre.
Løste mye med å kle på gryten et fleeceteppe som jeg festet med et par jekkestropper, samt at jeg la lokket delvis over - da kom det seg endel. Men måtte koke i litt over to timer for å få dampet vekk det jeg skulle. Her må jeg antakelig finne en løsning som er bedre og mer permanent - gode råd mottas med takk.
Om noen har spørsmål, så er det kanskje enklere at jeg svarer på dem enn at jeg går mer i detalj..?