BB60 og 25 liters sett.

Hei .
Noen som har brygget - kokt 25 liters sett i bb60?

Tenker helst paa kjoleren er dyp  nok etc?
 
Jeg gjør det, beregn ca. 4-5 liter ekstra meskevann så blir det bra :).
Har bøyd litt forsiktig på rørere i kjøleren, for å få den lengst mulig ned.
 
øyvindg skrev:
Jeg gjør det, beregn ca. 4-5 liter ekstra meskevann så blir det bra :).
Har bøyd litt forsiktig på rørere i kjøleren, for å få den lengst mulig ned.

Hvor mye vann bruker du da til et 25l sett ved meskingen,,og hvor mye skyller du med til slutt ved avrenning.?
 
Buster skrev:
øyvindg skrev:
Jeg gjør det, beregn ca. 4-5 liter ekstra meskevann så blir det bra :).
Har bøyd litt forsiktig på rørere i kjøleren, for å få den lengst mulig ned.

Hvor mye vann bruker du da til et 25l sett ved meskingen,,og hvor mye skyller du med til slutt ved avrenning.?

Jeg bruker 2 liter vann pr. kilo malt + 4 liter.
Når det gjelder skylling er jeg på lærestadiet ennå. Men slik jeg gjør det nå er at jeg varmer opp ca. 25 liter vann, og skyller til jeg har 30 - 35 liter vørter. Alt etter om jeg skal koke i 60 minutt eller 90 minutt.
Måler OG under skylling fra jeg har 25 liter vørter, og stopper uansett skylling når OG er nede i 10. 
 
øyvindg skrev:
Buster skrev:
øyvindg skrev:
Jeg gjør det, beregn ca. 4-5 liter ekstra meskevann så blir det bra :).
Har bøyd litt forsiktig på rørere i kjøleren, for å få den lengst mulig ned.

Hvor mye vann bruker du da til et 25l sett ved meskingen,,og hvor mye skyller du med til slutt ved avrenning.?

Jeg bruker 2 liter vann pr. kilo malt + 4 liter.
Når det gjelder skylling er jeg på lærestadiet ennå. Men slik jeg gjør det nå er at jeg varmer opp ca. 25 liter vann, og skyller til jeg har 30 - 35 liter vørter. Alt etter om jeg skal koke i 60 minutt eller 90 minutt.
Måler OG under skylling fra jeg har 25 liter vørter, og stopper uansett skylling når OG er nede i 10. 

Stopper du da skyllingen ved provetaking,,kjoler proven,,og sjekker OG ved 20 grader?
 
Buster skrev:
øyvindg skrev:
Buster skrev:
øyvindg skrev:
Jeg gjør det, beregn ca. 4-5 liter ekstra meskevann så blir det bra :).
Har bøyd litt forsiktig på rørere i kjøleren, for å få den lengst mulig ned.

Hvor mye vann bruker du da til et 25l sett ved meskingen,,og hvor mye skyller du med til slutt ved avrenning.?

Jeg bruker 2 liter vann pr. kilo malt + 4 liter.
Når det gjelder skylling er jeg på lærestadiet ennå. Men slik jeg gjør det nå er at jeg varmer opp ca. 25 liter vann, og skyller til jeg har 30 - 35 liter vørter. Alt etter om jeg skal koke i 60 minutt eller 90 minutt.
Måler OG under skylling fra jeg har 25 liter vørter, og stopper uansett skylling når OG er nede i 10. 

Stopper du da skyllingen ved provetaking,,kjoler proven,,og sjekker OG ved 20 grader?
Stopper opp et lite øyeblikk da.
Jeg kjøler prøven i en stålgryte i vasken med kaldt vann, så det tar minimalt med tid å kjøle ned den. 
 
Tilbake
Topp