Hei.
Jeg har tenkt å investere i en Beer Breew 30. Hovedårsaken til å jeg vil brygge selv er at jeg kom over en oppskrift på et knakende godt juleøl jeg smakte i USA for noen år siden.
Er det noen som kan svare meg på om Beer Breew 30 kan være kapabel til å lage dette ølet? Ser at alkohol volumprosent er på 7,53% er det ett problem?
Eventuelt guide meg til noen mer passende utstyr?
( http://www.homebrewtalk.com/f76/great-lakes-christmas-ale-clone-218147/ )
Recipe Type: All Grain
Yeast: Wyeast 1028
Yeast Starter: Basic
Batch Size (Gallons): 5
Original Gravity: 1.075
Final Gravity: 1.018
IBU: 40
Boiling Time (Minutes): 60
Color: 11.6
Primary Fermentation (# of Days & Temp): 14
Secondary Fermentation (# of Days & Temp): 14
Tasting Notes: Very close!
**Update - Great Lakes changed the IBU's for this beer from 40 to 30**
10.00 lb Pale Malt (2 Row) US 73.64 %
1.00 lb Caramel/Crystal Malt - 40L 7.36 % (they use 45L, but i could only find 40L)
1.00 lb Wheat Malt 7.36 %
0.25 lb Special Roast 1.84 %
0.08 lb Roasted Barley 0.59 %
Cascade (60 min) 27 IBU
Hallertauer (10 min) 3 IBU
2 Cinnamon Stick (boil 60.0 min) Misc
1. oz Ginger Root (boil 60.0 min) Misc
1.25 lb Honey (Flame out) Sugar 9.20 %
1 Pkgs London Ale (Wyeast Labs #1028) Yeast-Ale
Beer Profile
Original Gravity: 1.075
Final Gravity: 1.018
Alcohol by Vol: 7.53 %
30.0 IBU
11.6 SRM C
Mash Profile
60 min 154.0 F
All great lakes beers are carbed at 2.5Volumes.
Jeg har tenkt å investere i en Beer Breew 30. Hovedårsaken til å jeg vil brygge selv er at jeg kom over en oppskrift på et knakende godt juleøl jeg smakte i USA for noen år siden.
Er det noen som kan svare meg på om Beer Breew 30 kan være kapabel til å lage dette ølet? Ser at alkohol volumprosent er på 7,53% er det ett problem?
Eventuelt guide meg til noen mer passende utstyr?
( http://www.homebrewtalk.com/f76/great-lakes-christmas-ale-clone-218147/ )
Recipe Type: All Grain
Yeast: Wyeast 1028
Yeast Starter: Basic
Batch Size (Gallons): 5
Original Gravity: 1.075
Final Gravity: 1.018
IBU: 40
Boiling Time (Minutes): 60
Color: 11.6
Primary Fermentation (# of Days & Temp): 14
Secondary Fermentation (# of Days & Temp): 14
Tasting Notes: Very close!
**Update - Great Lakes changed the IBU's for this beer from 40 to 30**
10.00 lb Pale Malt (2 Row) US 73.64 %
1.00 lb Caramel/Crystal Malt - 40L 7.36 % (they use 45L, but i could only find 40L)
1.00 lb Wheat Malt 7.36 %
0.25 lb Special Roast 1.84 %
0.08 lb Roasted Barley 0.59 %
Cascade (60 min) 27 IBU
Hallertauer (10 min) 3 IBU
2 Cinnamon Stick (boil 60.0 min) Misc
1. oz Ginger Root (boil 60.0 min) Misc
1.25 lb Honey (Flame out) Sugar 9.20 %
1 Pkgs London Ale (Wyeast Labs #1028) Yeast-Ale
Beer Profile
Original Gravity: 1.075
Final Gravity: 1.018
Alcohol by Vol: 7.53 %
30.0 IBU
11.6 SRM C
Mash Profile
60 min 154.0 F
All great lakes beers are carbed at 2.5Volumes.