Beer Brew 30 og amerikansk juleøl.

Hei.
Jeg har tenkt å investere i en Beer Breew 30. Hovedårsaken til å jeg vil brygge selv er at jeg kom over en oppskrift på et knakende godt juleøl jeg smakte i USA for noen år siden.
Er det noen som kan svare meg på om Beer Breew 30 kan være kapabel til å lage dette ølet? Ser at alkohol volumprosent er på 7,53% er det ett problem?
Eventuelt guide meg til noen mer passende utstyr?

( http://www.homebrewtalk.com/f76/great-lakes-christmas-ale-clone-218147/ )
Recipe Type: All Grain
Yeast: Wyeast 1028
Yeast Starter: Basic
Batch Size (Gallons): 5
Original Gravity: 1.075
Final Gravity: 1.018
IBU: 40
Boiling Time (Minutes): 60
Color: 11.6
Primary Fermentation (# of Days & Temp): 14
Secondary Fermentation (# of Days & Temp): 14
Tasting Notes: Very close!

**Update - Great Lakes changed the IBU's for this beer from 40 to 30**


10.00 lb Pale Malt (2 Row) US 73.64 %
1.00 lb Caramel/Crystal Malt - 40L 7.36 % (they use 45L, but i could only find 40L)
1.00 lb Wheat Malt 7.36 %
0.25 lb Special Roast 1.84 %
0.08 lb Roasted Barley 0.59 %

Cascade (60 min) 27 IBU
Hallertauer (10 min) 3 IBU


2 Cinnamon Stick (boil 60.0 min) Misc
1. oz Ginger Root (boil 60.0 min) Misc
1.25 lb Honey (Flame out) Sugar 9.20 %
1 Pkgs London Ale (Wyeast Labs #1028) Yeast-Ale



Beer Profile

Original Gravity: 1.075
Final Gravity: 1.018
Alcohol by Vol: 7.53 %
30.0 IBU
11.6 SRM C


Mash Profile

60 min 154.0 F

All great lakes beers are carbed at 2.5Volumes.
 
Vi har hatt 7.5kg med korn oppi vår, men det er max av hva som går oppi. Ble ett 1076 brygg ned til 1014. Men vi fikk høyere enn target OG av en eller annen grunn den gangen.
 
Hei.
Jeg har tenkt å investere i en Beer Breew 30. Hovedårsaken til å jeg vil brygge selv er at jeg kom over en oppskrift på et knakende godt juleøl jeg smakte i USA for noen år siden.
Er det noen som kan svare meg på om Beer Breew 30 kan være kapabel til å lage dette ølet? Ser at alkohol volumprosent er på 7,53% er det ett problem?
Eventuelt guide meg til noen mer passende utstyr?

( http://www.homebrewtalk.com/f76/great-lakes-christmas-ale-clone-218147/ )
Recipe Type: All Grain
Yeast: Wyeast 1028
Yeast Starter: Basic
Batch Size (Gallons): 5
Original Gravity: 1.075
Final Gravity: 1.018
IBU: 40
Boiling Time (Minutes): 60
Color: 11.6
Primary Fermentation (# of Days & Temp): 14
Secondary Fermentation (# of Days & Temp): 14
Tasting Notes: Very close!

**Update - Great Lakes changed the IBU's for this beer from 40 to 30**


10.00 lb Pale Malt (2 Row) US 73.64 %
1.00 lb Caramel/Crystal Malt - 40L 7.36 % (they use 45L, but i could only find 40L)
1.00 lb Wheat Malt 7.36 %
0.25 lb Special Roast 1.84 %
0.08 lb Roasted Barley 0.59 %

Cascade (60 min) 27 IBU
Hallertauer (10 min) 3 IBU


2 Cinnamon Stick (boil 60.0 min) Misc
1. oz Ginger Root (boil 60.0 min) Misc
1.25 lb Honey (Flame out) Sugar 9.20 %
1 Pkgs London Ale (Wyeast Labs #1028) Yeast-Ale



Beer Profile

Original Gravity: 1.075
Final Gravity: 1.018
Alcohol by Vol: 7.53 %
30.0 IBU
11.6 SRM C


Mash Profile

60 min 154.0 F

All great lakes beers are carbed at 2.5Volumes.

Dette bør gå helt fint på BB'n:) Er vel ikke mer enn 5,6 kg malt, riktignok beregnet til en 19 liters batch, så om du oppskalerer til 7 kg (ville ikke anbefalt mer selv om det er teknisk mulig) skal du kunne få 23,75 liter juleøl...
 
Tilbake
Topp