Vurderer å kjøpe mottrykksfyllar og Beergun virkar som eit opplagt val. Men kor lang haldbarheit får øl som blir tappa med beergun før det blir teikn på oksidasjon? Men min jalla-metode med flexi-tap er det berre eit par veker.
Espen Lothe skrev:Har du eit inntrykk av holdbarheiten til ølet du tappar? Når eg har tappa med veldig lavt trykk frå flexi-tap på kjølerom slik at det nesten ikkje skummar i heile tatt, er likevel ikkje holdbarheita meir enn 2-3 veker. Åpenbart ein dårleg metode.
Eduard skrev:Er det sant? For bygger man faktisk opp trykk i flasken eller gir man bare en dott gass slik at luft slipper ut av toppen med én gang? Man bygger ikke opp noe mottrykk.
Bjorf skrev:Man åpner i tillegg "utluftings"-ventilen forsiktig og når man slipper gass ut, fylles denne etter med brygg. Når flaska er full, stenges denne ventilen, deretter ventilen fra Keggen og fortsetter med neste flaske.
Richard skrev:Eduard skrev:Er det sant? For bygger man faktisk opp trykk i flasken eller gir man bare en dott gass slik at luft slipper ut av toppen med én gang? Man bygger ikke opp noe mottrykk.
Jepp man kan koble til ekstra kit til BeerGun, og da fyller man flasken først med CO2. Da bør det holde noen mnd i flasken.
Richard