hei
har funnet meg en oppskrfit på en saison i boken ølbrygging fra hånd til munn. i følge oppskriften skal den ha en bitterhet på 25 IBU.
jeg justerte hummlemendgen til den alafasyren jeg hadde og plottet inn i beersmith. fikk en IBU på nesten 40 og forstod ingenting. prøvde med nøyaktig samme tall som i oppskriften bare for å sjekke og får fremdeles alt for høy bitterhet.
usikker på om denne boken regner de 25 literene i sluttvolum som volum etter kok, eller volum i gjæringskaret, men jeg tastet inn 25 liter il gjæring.
jeg ser at bare bitterhumlen alene gir en IBU høyere en de 25 som oppskriften sier. noen som skjønner hvor feilen kan ligge? eneste som slår meg er at det kan være de regner med høyere vannmengder og dermed får lavere IBU, men kan jo ikke akkurat starte med 60 liter og ende opp med 25.
så jeg lurer da på om jeg skal stole på beersmith og justere hummlen til jeg får 25 ibu eller om jeg skal gå for samme hummlemengde som oppskriften sier
har funnet meg en oppskrfit på en saison i boken ølbrygging fra hånd til munn. i følge oppskriften skal den ha en bitterhet på 25 IBU.
jeg justerte hummlemendgen til den alafasyren jeg hadde og plottet inn i beersmith. fikk en IBU på nesten 40 og forstod ingenting. prøvde med nøyaktig samme tall som i oppskriften bare for å sjekke og får fremdeles alt for høy bitterhet.
usikker på om denne boken regner de 25 literene i sluttvolum som volum etter kok, eller volum i gjæringskaret, men jeg tastet inn 25 liter il gjæring.
jeg ser at bare bitterhumlen alene gir en IBU høyere en de 25 som oppskriften sier. noen som skjønner hvor feilen kan ligge? eneste som slår meg er at det kan være de regner med høyere vannmengder og dermed får lavere IBU, men kan jo ikke akkurat starte med 60 liter og ende opp med 25.
så jeg lurer da på om jeg skal stole på beersmith og justere hummlen til jeg får 25 ibu eller om jeg skal gå for samme hummlemengde som oppskriften sier
Vedlegg
Sist redigert: