Hei.
Jeg vurderer nå og gå over til fat. Jeg brygger stort sett humlerike øl og møter alltid på oksideringsproblemet og da er naturligvis fat løsningen.
Av videoene jeg finner på YouTube så tappes det ofte rett fra gjæringskar uten å stikke om, gjerne med lukket overføring.
Hva skjer nede i fatet når man har mye tørrhumle og annet grums godt opp i kranhøyden som blir med ut? Kan den gå tett eventuelt?
Jeg pleier å stikke om etter coldcrash i 1-2 døgn men det ligger fortsatt trub opp mot krana da og.
Altså, er det noen utfordringer med å tappe direkte fra gjæringskar til fat med humlerike øl?
Bonus spørsmål: 50g cryo sies å tilsvare omtrent 100g vanlig humle. Er faren for oksidering den samme ved halvparten av humle med cryo eller kan man i teorien ha like mye cryo som vanlig humle med samme risiko?
Jeg vurderer nå og gå over til fat. Jeg brygger stort sett humlerike øl og møter alltid på oksideringsproblemet og da er naturligvis fat løsningen.
Av videoene jeg finner på YouTube så tappes det ofte rett fra gjæringskar uten å stikke om, gjerne med lukket overføring.
Hva skjer nede i fatet når man har mye tørrhumle og annet grums godt opp i kranhøyden som blir med ut? Kan den gå tett eventuelt?
Jeg pleier å stikke om etter coldcrash i 1-2 døgn men det ligger fortsatt trub opp mot krana da og.
Altså, er det noen utfordringer med å tappe direkte fra gjæringskar til fat med humlerike øl?
Bonus spørsmål: 50g cryo sies å tilsvare omtrent 100g vanlig humle. Er faren for oksidering den samme ved halvparten av humle med cryo eller kan man i teorien ha like mye cryo som vanlig humle med samme risiko?