pergpau
Norbrygg-medlem
Takk for innspill!
Har i etterkant sett flere steder (og i bøker) at det er vanligere å starte gjæringen på 18 grader og gå sakte oppover et par grader utover gjæringsperioden. Skal prøve det same.
WLP550 valgte jeg litt etter å ha lest en rekke kommentarer på amerikanske forum. Virker som den ikke blir like fruktig som de andre to. Så virker det greit å ha en standard belgisk gjær stående i kjøleskapet (jeg har 001 og 007 fra før i "banken")
Og ang prosent forstår jeg ikke helt hva i oppskriften som gir så vanvittig mye høyere % kontra OG. Selv uten sukker i blir det 1.055 og 6,1%. De pleier da å ikke ligge så langt unna hverandre?
Har i etterkant sett flere steder (og i bøker) at det er vanligere å starte gjæringen på 18 grader og gå sakte oppover et par grader utover gjæringsperioden. Skal prøve det same.
WLP550 valgte jeg litt etter å ha lest en rekke kommentarer på amerikanske forum. Virker som den ikke blir like fruktig som de andre to. Så virker det greit å ha en standard belgisk gjær stående i kjøleskapet (jeg har 001 og 007 fra før i "banken")
Og ang prosent forstår jeg ikke helt hva i oppskriften som gir så vanvittig mye høyere % kontra OG. Selv uten sukker i blir det 1.055 og 6,1%. De pleier da å ikke ligge så langt unna hverandre?