Belgisk Wit med S-33

Roger_L

Norbrygg-medlem
Skal brygge en Belgisk Wit i morgen. De var tomme for WLP- 400 så jeg fikk  S-33 i stedet.
I følge Mr.Malty så skal jeg bruke 14gram (OG-1052), men på pakka står det at den holder til 20-30 liter, og jeg skal brygge 25.
Ikke så ofte jeg bruker tørrgjær så jeg blei litt usikker.

Holder det med 1stk 11,5gr pakke eller skal jeg følge Mr.Malty som sier 14gr?
 
Har en wit stående til gjæring nå som det er brukt s-33 på. Fikk 21 liter i gjæringskar og brukte en pose. Virker som gjæringen har gått fint og planen er å flaske til helgen.
 
Roger_L skrev:
Skal brygge en Belgisk Wit i morgen. De var tomme for WLP- 400 så jeg fikk  S-33 i stedet.
I følge Mr.Malty så skal jeg bruke 14gram (OG-1052), men på pakka står det at den holder til 20-30 liter, og jeg skal brygge 25.
Ikke så ofte jeg bruker tørrgjær så jeg blei litt usikker.

Holder det med 1stk 11,5gr pakke eller skal jeg følge Mr.Malty som sier 14gr?

S-33 er nok ikke den gjæren du burde ha fått. Gjorde denne tabben selv. Gjæret på noen og tyve grader i en belgisk blonde. Ble veldig merkelig smak.

Det er en engelsk gjær og ikke særlig egnet. Det står noe vissvass om belgisk stil i beskrivelsen fra Fermentis. Men, det er en skrivefeil de ikke har klart å rette opp etter minst ti år. Ble selv korrigert på dette her på forumet.
 
SindreW skrev:
S-33 er nok ikke den gjæren du burde ha fått. Gjorde denne tabben selv. Gjæret på noen og tyve grader i en belgisk blonde. Ble veldig merkelig smak.
Det er en engelsk gjær og ikke særlig egnet. Det står noe vissvass om belgisk stil i beskrivelsen fra Fermentis. Men, det er en skrivefeil de ikke har klart å rette opp etter minst ti år. Ble selv korrigert på dette her på forumet.

Det var kjipt, Så på siden til Fermentis at det kanskje var WB-06 jeg skulle hatt. Han på butikken sa denne(S-33) var veldig god til Belgisk Wit. Så jeg tok hans ord på det.
Får prøve med S-33 denne gangen så satser jeg på at de får inn WLP-400 til neste gang jeg skal sette en Wit.
http://www.fermentis.com/brewing/homebrewing/product-range/

tverra skrev:
Har en wit stående til gjæring nå som det er brukt s-33 på. Fikk 21 liter i gjæringskar og brukte en pose. Virker som gjæringen har gått fint og planen er å flaske til helgen.
Da satser jeg på at det holder med 1 pose.
 
Roger_L skrev:
SindreW skrev:
S-33 er nok ikke den gjæren du burde ha fått. Gjorde denne tabben selv. Gjæret på noen og tyve grader i en belgisk blonde. Ble veldig merkelig smak.
Det er en engelsk gjær og ikke særlig egnet. Det står noe vissvass om belgisk stil i beskrivelsen fra Fermentis. Men, det er en skrivefeil de ikke har klart å rette opp etter minst ti år. Ble selv korrigert på dette her på forumet.

Det var kjipt, Så på siden til Fermentis at det kanskje var WB-06 jeg skulle hatt. Han på butikken sa denne(S-33) var veldig god til Belgisk Wit. Så jeg tok hans ord på det.
Får prøve med S-33 denne gangen så satser jeg på at de får inn WLP-400 til neste gang jeg skal sette en Wit.
http://www.fermentis.com/brewing/homebrewing/product-range/

tverra skrev:
Har en wit stående til gjæring nå som det er brukt s-33 på. Fikk 21 liter i gjæringskar og brukte en pose. Virker som gjæringen har gått fint og planen er å flaske til helgen.
Da satser jeg på at det holder med 1 pose.

Tror ikke wb-06 heller er det helt store. Er nok fersk gjær som gjelder for en god wit. Er så mye gjærpreg i denne stilen at riktig gjær blir veldig kritisk for et godt resultat.

Blir nok et godt øl om du holder gjæringstemperaturen på 18-20 grader. S33 er nøytral og grei da.
 
SindreW skrev:
Tror ikke wb-06 heller er det helt store. Er nok fersk gjær som gjelder for en god wit. Er så mye gjærpreg i denne stilen at riktig gjær blir veldig kritisk for et godt resultat.
Blir nok et godt øl om du holder gjæringstemperaturen på 18-20 grader. S33 er nøytral og grei da.

Jeg bruker fortrinnsvis alltid fersk gjær (syntes det er artig å lage starter, og høste/vaske gjær for gjenbruk) Dette blir første gangen på lenge at jeg bruker tørrgjær.
Bruker STC til å styre tempen på gjæringsdunken så jeg regner med at tempen holder seg stabil.
 
Tilbake
Topp