I en vørter på 17 liter (ved kokestart, kokte den i 60 minutter og tilsatte vann opp til 18 litersmerket i gjæringsdunken) så har jeg brukt følgende:
Pre-boil tea (jeg lagde en te på korn, fra kjelen stod på komfyren frem til 77 grader C):
125 g Black Patent (432 - 525 Lovibond)
85 g Roasted Barley (275 - 325 Lovibond)
Dette var Lovibond-verdiene som var oppgitt på nettbutikken jeg handlet fra. Stod ingen eksakt verdi på kornet jeg mottok.
Når kornet var fjernet og vannet etterhvert begynte å koke tilsatte jeg følgende maltekstrakt:
3.6 kg Muntons Dark Dry Malt Extract (44 - 70 EBC i følge websidene til Muntons)
455 g Muntons Light Dry Malt Extract (7 - 12 EBC i følge websidene til Muntons)
Hvordan beregner jeg egentlig fargen på dette?
Pre-boil tea (jeg lagde en te på korn, fra kjelen stod på komfyren frem til 77 grader C):
125 g Black Patent (432 - 525 Lovibond)
85 g Roasted Barley (275 - 325 Lovibond)
Dette var Lovibond-verdiene som var oppgitt på nettbutikken jeg handlet fra. Stod ingen eksakt verdi på kornet jeg mottok.
Når kornet var fjernet og vannet etterhvert begynte å koke tilsatte jeg følgende maltekstrakt:
3.6 kg Muntons Dark Dry Malt Extract (44 - 70 EBC i følge websidene til Muntons)
455 g Muntons Light Dry Malt Extract (7 - 12 EBC i følge websidene til Muntons)
Hvordan beregner jeg egentlig fargen på dette?