Birger Eriksen-dagen

Støtter at over 1.120 er krevende for gjæren. I fjor døde min i prosessen, og jeg fikk ikke flaskekarbonert med originalgjæren, men måtte sprette alle flaskene og tilsette karboneringsdrops og spesiell karboneringsgjær.
 
Beregnet EBC på 124. Du dæven, det er svart! Og foreløpig er jeg knapt halvveis i oppsatt meskeprogram.
 
Mesk 1 av 2. Sytalaust med dobbel runde heller enn å riske stuck mash. Det blir også split batch, med en med Diamond og en med #25 Raftevold Gård.
 

Vedlegg

  • received_297574018635703.jpeg
    received_297574018635703.jpeg
    1,2 MB · Sett: 16
  • received_308387464141080.jpeg
    received_308387464141080.jpeg
    754,9 KB · Sett: 16
Min grain bill blei da som Svartekunst, bare med Biscuit heller enn Amber malt.

20kg pale
1 kg av hver:
RB, Chocolate, Biscuit, Crystal 150, Brown.
 
Her er koken igang.

Vørteren en vel det man kan kalle svart

Vis vedlegget 36260

På grunn av latterlig lavt vannopptak i meske ble det veldig fullt (eller så er det jeg som har målt opp feil vannmengde..?)
Jeg får veie mesken senere for å finne ut om jeg har rotet med vannet.
Vis vedlegget 36259

Har 3 liter ekstra som skal oppi når det har kokt litt, slik at det blir plass.
Øker koketiden fra 3 til 5 timer for å komme til ønsket volum og OG.

65% meskeeffektivitet, med batch sparge i 3 runder.
Har du disse bildene i high-res?
 
c93bfb398b1517a9ab1aedec5183c4db.jpg
Har du dette bildet i high-res?
 
Jeg har en etikett med Birger Eriksen, ja. Vet ikke om det er "den fine".
Altså bilde med etikett på flaske med Birger inni flaska?


Ble litt styrete dette, men avis-mannen vil gjerne ha noen bilder og jeg har faktisk ikke et eneste bilde selv.
 
Tilbake
Topp