Bland med like deler vann, og gang avlesningen med to.
Bra du minnet meg på det. Er jo det jeg har gjort førBland med like deler vann, og gang avlesningen med to.
Bland med like deler vann, og gang avlesningen med to.
Gikk for blanding 50/50 med vann. Det bekreftet refraktometeret som sa 1.124.Eller bruk linjal eller øyemål
Neste år er 9. April en lørdag, og den skal beskyttes med samme stanhaftighet Birger beskyttet Oslofjorden med!
Slik jeg har forstått det anbefales det mest basemalt i første omgang fordi basemalt har mere enzymer. når du da kommer til andre omgang med spesialmalt som har mindre enzymer er det gunstig at det er igjen noe fra første rundeJeg leste på @Holmentoppen sin fine blogg en god veiledning på dobbeltmesk. Men jeg stusset på at han ikke anbefalte mashout over 68 grader på første mesk, for at ikke enzymene skulle ødelegges. Men det kommer da nye enzymer med maltet på mesk nr 2. Er det da noe poeng å ikke varme opp mer?
Sparer tid? Og så må du vel muligens senke temperaturen igjen hvis den først er hevet hvis ikke maltet senker nok?Jeg leste på @Holmentoppen sin fine blogg en god veiledning på dobbeltmesk. Men jeg stusset på at han ikke anbefalte mashout over 68 grader på første mesk, for at ikke enzymene skulle ødelegges. Men det kommer da nye enzymer med maltet på mesk nr 2. Er det da noe poeng å ikke varme opp mer?
Heh har samme problemet med spiralkjøler'n min. Bruker ikke BrewTolls maskinen til småbrygg:Første forsøk på dobbeltmesking. Gikk greit men uventet lite effekt av runde 2. Var jo litt spent på hvor mye jeg klarte å tyne ut av bryggeren så skylla bare en liten skvett på runde 2. Litt stress med nedkjølinga da bare halve spiralen rakk ned i vørteren.
Ja, det er som @Øysteinu skriver. Folk deler opp maltet litt forskjellig. Har man mye basemalt tilgjengelig i porsjon nr. 2, er det ikke noe stort poeng.Jeg leste på @Holmentoppen sin fine blogg en god veiledning på dobbeltmesk. Men jeg stusset på at han ikke anbefalte mashout over 68 grader på første mesk, for at ikke enzymene skulle ødelegges. Men det kommer da nye enzymer med maltet på mesk nr 2. Er det da noe poeng å ikke varme opp mer?
For noen kan det vel føre litt galt av sted å be om fri for å feire 9. April...Uten mulighet for hjemmekontor bør det vurderes feriedag 9.april hvert år!
Fått noen tilbakemeldinger på mailene som ble sendt før 5 i morges. Nærmer seg 12 timer siden jeg logga på jobb så har fått gjort mer hjemmefra enn om jeg hadde dukka opp fysisk. Bør nok vurdere flere slike hjemmekontorbryggedager. Dog med litt senere start enn 4:21...
Gikk du får en så høy OG? Det er krevende for gjæren, som kan gå i osmotisk sjokk. Resultatet kan bli en svært høy FG og andre problemer, dessverre. Hvilken gjær bruker du?Gikk for blanding 50/50 med vann. Det bekreftet refraktometeret som sa 1.124.