Birger Eriksen-dagen

Dette er jo sjukt i hue. Haha. Ifht hva jeg driver med iallefall. Er livredd for "for" rask gjærvekst i så store øl.

ehh... Tipper at @Finn Berger hadde klart å plukke opp noen noter av fusel i dette ølet.
Det ble jo veldig sterkt, og gjæringen gikk jo veldig fort.

Men jeg er jo en guttunge og som kjent liker gutter saker som sier PANG og går fort!

Kommer nok til å justere ned gjæringstemperaturen et par, tre grader neste gang.

Tror uansett det blir bra, trenger litt lagringstid bare.
 
ehh... Tipper at @Finn Berger hadde klart å plukke opp noen noter av fusel i dette ølet.
Det ble jo veldig sterkt, og gjæringen gikk jo veldig fort.

Men jeg er jo en guttunge og som kjent liker gutter saker som sier PANG og går fort!

Kommer nok til å justere ned gjæringstemperaturen et par, tre grader neste gang.

Tror uansett det blir bra, trenger litt lagringstid bare.
Det skal smake alkohol, men ikke fusel av det. Det er forskjellen på en god og dårlig, alkoholmessig.

På en dårlig dag kjenner jeg fusel i så å si alt øl:confused:. Eller i alle fall alkohol. Og det er jo riktig som Miguel sier, at alkohol (etanol) og fusel (høyere alkoholer) ikke er det samme. Min RIS, fra før jul, kjenner jeg alkoholen i, og særlig før den har fått litt varme i kroppen, men den skal jo ikke drikkes kald, heller. Når den kommer opp i 10-12 grader, blir det riktig godt. Men jeg ønsker fremdeles jeg ikke kjente det snevet av alkohol jeg stadig kjenner.

Jeg har en Baltic porter like oppunder 10%, og den kjenner jeg faktisk ikke så mye til alkoholen i - eller jeg kjente lite sist jeg smakte på den, i alle fall. (Dette er ikke øl jeg drikker ofte. Jeg kommer sikkert til å ha det lenge - og jeg kommer sikkert til å gi bort det meste.)
 
På en dårlig dag kjenner jeg fusel i så å si alt øl:confused:. Eller i alle fall alkohol. Og det er jo riktig som Miguel sier, at alkohol (etanol) og fusel (høyere alkoholer) ikke er det samme. Min RIS, fra før jul, kjenner jeg alkoholen i, og særlig før den har fått litt varme i kroppen, men den skal jo ikke drikkes kald, heller. Når den kommer opp i 10-12 grader, blir det riktig godt. Men jeg ønsker fremdeles jeg ikke kjente det snevet av alkohol jeg stadig kjenner.

Jeg har en Baltic porter like oppunder 10%, og den kjenner jeg faktisk ikke så mye til alkoholen i - eller jeg kjente lite sist jeg smakte på den, i alle fall. (Dette er ikke øl jeg drikker ofte. Jeg kommer sikkert til å ha det lenge - og jeg kommer sikkert til å gi bort det meste.)

Jeg tror faktisk aldri jeg har drukket hjemmebrent :confused: Men jeg er glad i grappa, og da særlig den rå, hjemmelagede man kan få i Italia og ikke den forfinede man kan kjøpe på polet her i Norge.
Med grappaen har jeg vel sikkert drukket hjemmebrent, eller noe som ligner?

Så jeg er usikker på om jeg kan identifisere fusel-alkohol fra "sterkt alkoholpreg".
 
Jeg tror faktisk aldri jeg har drukket hjemmebrent :confused: Men jeg er glad i grappa, og da særlig den rå, hjemmelagede man kan få i Italia og ikke den forfinede man kan kjøpe på polet her i Norge.
Med grappaen har jeg vel sikkert drukket hjemmebrent, eller noe som ligner?

Så jeg er usikker på om jeg kan identifisere fusel-alkohol fra "sterkt alkoholpreg".

Dårlig grappa er jamgodt med hjembrent, og hører helt klart til de tingene som bør få en til å tvile på at verden er skapt av en Gud som elsker oss. Jeg havna stygt utpå i Firenze en gang i ungdommen - dette er lenge siden! - og har etter det hatt en absolutt avsmak for stoffet. Sjøl "god" grappa er frykteig vondt.

Men ja; du har smakt fusel, det kan du kjenne deg trygg på:p.

edit: Egentlig er jeg stort sett lite glad i brennevin:(. Det er nok mye jeg går glipp av, men det er denne alkoholsmaken.
 
Jeg tror faktisk aldri jeg har drukket hjemmebrent :confused: Men jeg er glad i grappa, og da særlig den rå, hjemmelagede man kan få i Italia og ikke den forfinede man kan kjøpe på polet her i Norge.
Med grappaen har jeg vel sikkert drukket hjemmebrent, eller noe som ligner?

Så jeg er usikker på om jeg kan identifisere fusel-alkohol fra "sterkt alkoholpreg".

I en grappa så er det forventet at det er noe fusel. I et øl så skal det helst ikke være det, så det spørs på hva du drikker før du skjønner at "noe er off" hvis du skjønner. Sammenhengen.

F.eks hvis du drikker en bingebærsmoothie og det smaker bare litt jordbær som du merker, da er det off, for det er ikke bringebærsmak..
 
Dårlig grappa er jamgodt med hjembrent, og hører helt klart til de tingene som bør få en til å tvile på at verden er skapt av en Gud som elsker oss. Jeg havna stygt utpå i Firenze en gang i ungdommen - dette er lenge siden! - og har etter det hatt en absolutt avsmak for stoffet. Sjøl "god" grappa er frykteig vondt.

Men ja; du har smakt fusel, det kan du kjenne deg trygg på:p.

edit: Egentlig er jeg stort sett lite glad i brennevin:(. Det er nok mye jeg går glipp av, men det er denne alkoholsmaken.
Den aller fineste og edleste grappa er da langt, langt værre enn dårlig hjemmebrent ville nå jeg sagt da :p
 
Den aller fineste og edleste grappa er da langt, langt værre enn dårlig hjemmebrent ville nå jeg sagt da :p

Enig. Det kan egentlig ikke sammenlignes.

Hehe, her leste jeg feil. Trodde du skrev at dårlig hjemmebrent er langt langt verre.
 
Sist redigert:
Den aller fineste og edleste grappa er da langt, langt værre enn dårlig hjemmebrent ville nå jeg sagt da :p
Jeg lo GODT, HØYT og LENGE. Du vant internett fordi det er så ekstremt mye sannhet i det der. :p

Over til @KriHart , wlp007, som det ble nevnt da gutta i Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug brygget Horizon-stout, with licence to ferment. @LarsUlv også, syk gjæring. Du skulle ha ført en kontrollgjæring uten enzym-trikset for å se hvor mye ugjærbart sukker du faktisk klarte å koke "frem". :D
 
Den aller fineste og edleste grappa er da langt, langt værre enn dårlig hjemmebrent ville nå jeg sagt da :p
Enig. Det kan egentlig ikke sammenlignes.


Tror jeg må prøve sånn hjemmebrent. Får man kjøpt det på polet? Har sett at de har sånn moonshine der..:p:p

Smakte litt på hydrometer prøven med Birger. Det er mye gjær i suspensjon, og også en del humle tror jeg. Glasset ble i alle fall "skittent" av små fragmenter. Vet ikke om det kun er gjær...
Smakte litt... astringent er vel det rette ordet. Og lakris. Ikke så mye alkoholisk egentlig.

Drakk en øl etterpå som ikke smakte noe godt, tømte halvparten i vasken.
Åpnet en annen øl, smakte like rart.
Tror kanskje de slet litt etter noen munnfuller Birger.
 
Tror jeg må prøve sånn hjemmebrent. Får man kjøpt det på polet? Har sett at de har sånn moonshine der..:p:p

Smakte litt på hydrometer prøven med Birger. Det er mye gjær i suspensjon, og også en del humle tror jeg. Glasset ble i alle fall "skittent" av små fragmenter. Vet ikke om det kun er gjær...
Smakte litt... astringent er vel det rette ordet. Og lakris. Ikke så mye alkoholisk egentlig.

Drakk en øl etterpå som ikke smakte noe godt, tømte halvparten i vasken.
Åpnet en annen øl, smakte like rart.
Tror kanskje de slet litt etter noen munnfuller Birger.

Hehe, bare vent noen dager til. Den lakrisen kommer til å bli som å sette tenna i en lakrisstang.
 
Jeg lo GODT, HØYT og LENGE. Du vant internett fordi det er så ekstremt mye sannhet i det der. :p

Over til @KriHart , wlp007, som det ble nevnt da gutta i Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug brygget Horizon-stout, with licence to ferment. @LarsUlv også, syk gjæring. Du skulle ha ført en kontrollgjæring uten enzym-trikset for å se hvor mye ugjærbart sukker du faktisk klarte å koke "frem". :D
Jeg har ikke utført noe enzym-triks. Det er noe jeg skulle ha i bakhånd dersom utgjæringen ble altfor dårlig.
Og jeg kommer vel ikke til å ha behov for det trikset på denne Birger'n
 
Jeg har ikke utført noe enzym-triks. Det er noe jeg skulle ha i bakhånd dersom utgjæringen ble altfor dårlig.
Og jeg kommer vel ikke til å ha behov for det trikset på denne Birger'n
Åh, faen! Da leste jeg ikke alt fra tidligere. Jeg som trodde at du skulle ha mye ugjærbart sukker etter den harde avkokingen. Rå gjær! Fyttirakkern!
 
Angrer nå egentlig på at jeg bare tilsatte tre poser 05 på 14L, jeg tror jeg angrer iallefall. Det har vært veldig rolig i dunken, den spiser, men poeng pr dag er en god del lavere enn tidligere med slurry av både 05 og 007. Første gang jeg har telt gravity points pr pakke på denne. Doblet ifht lager som er referansen.
 
Ok, vi er igang ihvertfall. 1082 to dager etter at 34/70 ble tilsatt. Mye skum.
1f4b9810f9e719554e4a19054e23cfe3.jpg
 
Tilbake
Topp