1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Birger Eriksen-dagen

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Miguel, 15 Feb 2018.

  1. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Har han haglpatroner så tar han ut haglet, setter patronen i skrustikken og druser til med en hammer klokken 04:21. Drit i kanonen
     
    LarsUlv liker dette.
  2. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Har vi forresten snakket humle her folkens? Mye engelsk malt og gjær. EKG til + 100IBU? Eller er det råflott?
     
  3. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Jeg har egentlig lyst å brygge den med lager-gjær, WLP800.
    Av symbolske årsaker er vel tysk gjær utelukket i akkurat dette ølet..
     
    1Morten liker dette.
  4. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Bare du velger et som synker som en stein burde det være innafor, men ikke noe hefeweizen.
     
    LarsUlv liker dette.
  5. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Blir en slags Balter da? 833?
     
  6. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Skulle forresten gjerne stjålet eikefatet til @LarsUlv på denne. #misunnelse
     
  7. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    "Ulempen" med det er at da må du brygge 30+ liter for å fylle det.
     
  8. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Tenkte å IKKE bruke WLP833, men heller WLP800.
    Men kan godt være at det blir WLP007.
    For se hvordan det passer inn.
     
  9. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Pgfff
     
  10. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Da tror jeg at jeg har oppskriften klar, med sånn cirka godkjenning fra @Miguel . :p

    Oppskrift:
    Pale Malt (Maris Otter) 77.4%
    Carafa Special II 3.5%
    Flaked Oats 3.5%
    Carafa III 3.3%
    Aromatic Malt 2.6%
    Caraamber 2.1%
    Roasted Barley 2.0%
    Black Barley 1.0%
    Chocolate Malt 1.0%
    Special B Malt 3.5%

    En eller annen humle til 100 IBU@60
    En pellet i fritt svev over karet@Flame-out

    Jeg tenker jeg klemmer til og kveiker hele dritten med Gjernes(fordi jeg kan. Og vil). Hva tenker folket om mye oksygen på denne gjæren?
     
    ullrotta og Einar Michelsen liker dette.
  11. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Har ikke sjekket, men fritt etter hukommelsen, har du faktisk ikke glemt en dehusked svartmalt? Sorry hvis jeg ikke catchet det i chatten.

    Ser kanskje du har blandet dehusketr mot vanlig carafa, men det er en malttype mindre i din iallefall, uten at det sikkert gjør noen nevneverdig forskjell.
     
  12. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det var kveiken som talte til meg. "bruuuuuuk vanlig carafa, Maaaats....". :p
     
  13. Chiefen

    Chiefen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fitjar
    Vurderer å hive meg på denne... Men har kommet til att jeg må bruke en gjær som bunnfeller som Blucher... må vell bli en 002 kansje, den går ned med mann og mus så fort det minker på godsakene. Og så burde det jo være en bitter, med tanke på hvordan Han komandanten fikk gjennomgå...
    Hva skal vi kalle ett sånt brygg da? Bottoms Up kansje... nei vi få se.. gjør jo ikke stort om det blir flake bomber heller...
     
  14. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Du har et godt poeng, men sånn sett så ville jeg faktisk anbefalt 007, den spiser mer, før den går til bunns som Blucher. Bruker du 002 så kan det være at du ender opp med et litt mer underattenuert øl enn det du kanskje vil ha. Men 007 trenger en del stimuli i form av oksygen underveis og temperaturheving forsåvidt. Hvem vet, kanskje du klemmer ut en fabelaktig Birger med 002?
     
  15. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Gjernes trenger mye oksygen. Og gjærnæring helst. Gamlekara på Voss og andre steder splasher mye luft inn når de tapper i bøtte etter bøtte som de splasher opp i gjæringskaret.
    Har forøvrig troen. Kveiket en baltisk porter med den og det ble helt smashing.
     
    Viraverk og Mats Ø. liker dette.
  16. Chiefen

    Chiefen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fitjar
    Har 002 på lur. Tømte ut 007 som jeg hadde siden i sommer. Var ikke så stor fann av den.. spiste godt, joda.. men liker 002 bedre. og du verden så den limte til bunn... lurte på om jeg måtte bruke stålbørste for å få den ut av karet
     
  17. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Bruk det du vil av både humle og gjær, ellers blir det ikke noe artig, det var bare et tips.
     
  18. KriHart

    KriHart
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Harstad
    Nei, jaggu dette skal slenge meg med på! Har uansett malt til en 1095-stout og wlp007 stående, så da slenger jeg i litt muscovadosukker og DME, så er vi der. Må sparke IBUen opp noen poeng også da. Serien av stoutene jeg kjører bygger på min første stout noen sinne, som ble infisert. Nummer to ble hentende Second go, og siden alle de resterende har vært vellykket, er jeg nå på Second go fourth. Siden de kun fikk avfyrt to skudd fra Oscarborg, får jeg ta et lite dypdykk inn i historien og se om jeg kan få navnet til å gå opp på noe vis.
     
    Mats Ø. og Miguel liker dette.
  19. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    @LarsUlv eller hvem som helst. I latskapens navn: Har noen laget en BeerSmith fil med Vestbryggs varianter?
     
  20. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det nærmer seg, folkens, så det må mobiliseres. I alle fall kjøpe inn, bygge opp, høste inn.

    Siden Blücher ble bygget i Kiel, føles det riktig å velge baltisk porter. Selv om skipet flokkulerte i Drøbaksundet.

    Tenkte å bygge på en foreign extra stout og brunt sukker i tillegg:
    67% Maris Otter
    13% Brown
    10% Black

    Ca 1080, og så sukker opp til 1100 derfra.
     
    LarsUlv og Jørgen O liker dette.

Del denne siden