1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Birger Eriksen-dagen

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Miguel, 15 Feb 2018.

  1. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Grovkalibret blowoff er nok å anbefale.
    Eller gjære lavt til å begynne med. Det ser ut for å virke hos meg.
     
  2. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg fikk ikke samme trøkket, men likevel betydelig tykkere krausenring enn vanligvis. Har liten batch på rundt 11 liter. Vurderte å ha det i 15-liters gjæringsbøtte, men endte med å fordele i 2x10l istedet. Tror det ville vært på håret til å "koke over" i 15-literen. Ser ut til at minst 1/3 av bøtta bør være headspace med så store øl.
     
  3. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Fint å aldri lære. Håper dette går bra.
     
    Preacher, perolavsen, msevland og 9 andre liker dette.
  4. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Fyttigrisen til de 3 over.... :eek:
     
  5. espux

    espux
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Oppfører seg nokså "rolig" her.

    [​IMG][​IMG]

    Sent fra min SM-G973F via Tapatalk
     
    ullrotta og erikraude liker dette.
  6. JAMBO picobryggeri

    JAMBO picobryggeri
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Flosterøen
    Ble for mye møllers tran :( 20190410_175250.jpg
    Startet det jeg trodde var forsiktig på 18grader. Har nå senket til 16 grader, og krysser fingrene.
     
    #1026 JAMBO picobryggeri, 10 Apr 2019
    Sist redigert: 10 Apr 2019
    ullrotta, erikraude og Mats Ø. liker dette.
  7. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hahahaha! Jaja... Birger hissig og bestemt. Visst fanden skal der brukes blowoff.
     
    1Morten, Janea, ullrotta og 2 andre liker dette.
  8. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Haha, omtrent samtlige sliter med for lite headspace ^^,
     
  9. PetterL

    PetterL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Har temperatur rast i taket under gjæringa eller har dere greid å holde en kostant temperatur?
     
  10. ullrotta

    ullrotta
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ha ha ha fantastiske bilder. Gleder meg til å komme hjem fra jobb i kveld og se hva som har skjedd i skapet. Begynte litt forsiktig med 25 grader, Sigmund Vosskveik, og håper det har gått bra. I morges var det jevn skuddtakt, kontrollerte salver.

    Sent fra min LON-L29 via Tapatalk
     
  11. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Med 12-13 liter headspace holder jeg meg flytende fremdeles...
    2019-04-10 19.50.23.jpg

    Men det er ikke mye fribord igjen
    2019-04-10 19.50.34.jpg

    Jeg har holdt temperaturen i sjakk på 16 grader og det er jeg glad for, ellers hadde jeg nok hatt vaskejobb jeg også.
    Får vel ta å høste inn litt krausen og vaske gjærlåsen.
     
    JAMBO picobryggeri og PetterL liker dette.
  12. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Utrolig fluffy krausen, ble 3 liter etter å ha tatt av ca 4/5 fra gjæringsbøtten
    2019-04-10 20.07.09.jpg
     
    erikraude liker dette.
  13. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Da har det blitt bakt her i huset
    Både mors vanlige hjemmebakte brød og fars Birger'n Brø

    Oppskrift:
    1 liter mask
    0,7 liter Birger Eriksen vørter (varmet opp fordi den hadde stått i kjøleskap natten over)
    1 spiseskje salt
    Hvetemel til passelig konsistens
    En skvett melk for å kjøle ned deigen til rett pitchetemperatur
    1 pose Iduns blå tørrgjær

    Stekt på 210 grader i 75 minutter med et bakepapirark på toppen siste 15 minutter

    2019-04-10 20.17.19.jpg

    2019-04-10 20.18.12.jpg

    Det smaker ganske så fortreffelig, men en del søtere enn vanlig matpakkebrød
    Er ikke tvil om at det skal brygges egen vørter til julens vørterbrød, blir ikke noe Ringnes Vørteøl i år
    2019-04-10 20.20.56.jpg
     
    Preacher, msevland, ullrotta og 9 andre liker dette.
  14. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har laget brød med høy IBU før, har aldri likt det. Men vørter uten humle funker bra. Og kaldheving er tingen, enten man bruker surdeig eller ikke.
     
  15. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Pitchet på 30C, gikk opp til 34C i løpet av natta. Holder den der, tenker jeg.
     
  16. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Du brukte ikke kveik som brødgjær, altså? :)
     
    LarsUlv liker dette.
  17. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Nei, orket ikke.
    Da er det greit å ha en pakke tørrgjær i bakhånd
     
    YngveKL liker dette.
  18. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Dunken står i et rom i kjelleren foreløpig. Det holder 16 grader og dunken ligger på 17 grader.
     
    #1038 Mc., 10 Apr 2019
    Sist redigert: 10 Apr 2019
  19. espux

    espux
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Den prøver seg men BrewPi holder den i tøylene.

    [​IMG]

    Sent fra min SM-G973F via Tapatalk
     
  20. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jammen, du hadde jo allerede tatt av mye krauzen... :)
     

Del denne siden