1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Birger Eriksen-dagen

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Miguel, 15 Feb 2018.

  1. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    link i post #1
     
  2. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Med ferdig bryggedag klokka halv to venta jeg littegrann med dokumentasjon. Skare/Lida kveik mixen er stått opp noen timer før meg høres det ut som. Grovkalibrede og taktfaste klukk fra gjærlåsen nå sju timer etter pitch.
     
    bjartenataas og ullrotta liker dette.
  3. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Usj. OG på 1.110 ?! Jeg trodde det var ABV på over 10% som var kriteriet...

    Oh well. Har rapportert mitt brygg, så får vi se om det blir en Birger eller ikke. Litt lav OG som kunne vært hevet med sukker, men har ikke lyst på noe sukkerbidrag i denne, selv om det ville reddet ABV. Smaken er tross alt viktig også, så får jeg heller finne på et kreativt navn om jeg ikke når 10%.
     
    #983 Sarge, 10 Apr 2019
    Sist redigert: 10 Apr 2019
  4. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det er det. 10% / 1.100, EBC og IBU på >100.
     
    Sarge liker dette.
  5. espux

    espux
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Vel jeg sirkulerer gjennom motstrømskjøler tilbake i kokekjelen. I går tok det 17min ned til 17 grader. Deretter lar jeg det stå en times tid før jeg overfører til gjæringskaret.


    Sent fra min SM-G973F via Tapatalk
     
    Sarge liker dette.
  6. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Selvfølgelig. Kortslutning fra min side.
    Det går selvfølgelig helt greit å gjøre slik du har gjort.


    edit: jeg brukte 16 minutter for å kjøle ned til 20 grader med spiralkjøler.
    Sirkulerte med pumpe for å få whirlpool/bevegelse i vørteren mens jeg kjølte.
     
  7. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kom på IBU 100 denne gangen, men var det egentlig et krav? Vet ikke om jeg støtter det
     
  8. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Med Grainfather (som jeg bruker) og humlefilter, så filtreres det på to steder allerede i bryggeren. Når jeg i tillegg bruker en kjøkkensil når jeg tapper i gjæringskaret, så blir det fint lite igjen.

    Jeg bunnhøster neppe Birger Eriksen uansett (de soldatene er veteraner etter jobben de har gjort), så for meg er ikke bunnhøsting relevant her. Jeg har likevel bunnhøstet mange av de andre bryggene mine og så lenge jeg ikke har tilsetninger i gjæringskaret (f.eks. tørrhumling), så blir gjæren temmelig ren. Har forsøkt å vaske gjæren, men det er lite grums å spore, så det har jeg sluttet med. Velger heller hvilke brygg jeg vil høste fra (en bunnhøsting holder til mange fremtidige brygg når jeg fryser ned gjæren).
     
    #988 Sarge, 10 Apr 2019
    Sist redigert: 10 Apr 2019
  9. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Oppdatert.
     
  10. ullrotta

    ullrotta
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg skal legge inn. Har noen møter først.

    Sent fra min LON-L29 via Tapatalk
     
  11. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Vi får sette opp et sambrygg i BW-bryggeriet neste år.
     
    bjartenataas liker dette.
  12. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Har ikke komt så langt.
     
  13. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det er en plan.
     
  14. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg brygger i kveld! :p
     
    bjartenataas liker dette.
  15. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
  16. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Er det Taiada-varianten? Hvis du får en snert med ingefær, vet du hvor den kommer fra.
     
  17. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
  18. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Ja, men den lå som en graut i bunnen av kjelen, så tror ikke så mye er med. Smakte på den, og reagerte ikke på ingefær da... Kanskje jeg er immun :)
     
  19. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ja, kaldtrukket. Kunne egentlig brukt mindre, for den har en heftig evne til å sette farge.

    Det er en oppskalert 1890 Truman Export stout fra Ron Pattinson’s Shu Up About Barclay Perkins. Det er også Kinn Bresjnev, men de har kun 70 IBU. Dvs, oppskriften har ikke kaldtrekking av malt, men syns den er litt askebeger når den er fersk.
     
    1Morten liker dette.
  20. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ang. temperatur så pitchet jeg på ca 20 grader, og flyttet inn i skap på 37 grader. Luftoppvarming av vørteren burde gi sakte nok start opp til 37 grader og så tipper jeg at Voss-kveiken driver tempen opp til rundt 39-40 grader i bøtta. Burde være utgjæret på 3-4 dager. ;)

    Satser på flasking etter en uke, ellers må den vente til over påske, og da blir det fort nesten tre uker i gjæringsbøtta, og det vet jeg ikke om jeg tør med kveiken.
     

Del denne siden